I den här artikeln får du veta hur man bygger webbföretag. Men först några ord om mina äventyr som digital nomad.

När jag skrev den här artikeln var jag i Split, Kroatien. Om du följer min blogg vet du att jag beslutade att stanna i Split för att undersöka om jag kunde få se en inspelning av Game of Thrones. Det lyckades jag inte med med men veckan i Split har var händelserik 🙂

Det första rummet jag hyrde var bredvid en byggarbetsplats. Det gick inte att jobba med allt oljud från borrar, hammare och cementmaskiner. Jag fick byta rum till ett trevligt gemensamt boende med Heidi, 27, hennes son Oliver och deras nanny, Rosa.

Split har visade sig vara en cool stad med palats, byggnader och marmorgator från de gamla romarna. En del lämningar sägs vara 3600 år gamla.

Webbföretag

Bild från gamla stan i Split. Marmorgata som de gamla romarna byggde för över 2000 år sedan.

Hur man bygger webbföretag

Webbföretag är ett stort begrepp, för att starta upp företag finns några grundläggande byggstenar som är desamma oavsett vilket företag man ska bygga.

Jag har undervisat i hur man bygger företag i många år, och kan med säkerhet säga att metoderna jag rekommenderar fungerar. Jag rekommenderar bara det jag själv har använt.

Det vanligaste misstaget man gör när man startar företag är att inte ha undersökt om produkten/tjänsten går att sälja.

För att undvika att lägga ner tid och pengar på en produkt/tjänst som inte kommer att sälja börja alltid med:

  • välj din idealkund
  • gör en idealkundsundersökning

När du vet vem din kund är så väljer du en affärsidé som de flesta i idealkundsundersökningen har behov av.

Därefter är det dags att välja hur du ska tjäna dina pengar – din affärsmodell.

När du vet vem kunden är och hur du ska tjäna dina pengar så bygger du din tjänst/produkt. Vill du ha mycket fri tid och bli platsoberoende så bygger du en digital produkt.

Om du väljer en digital produkt så kan du göra en smart grej. Bygg den till 50% klar. Sälj sedan produkten till pilotkunder som är medvetna om att de ska ge dig återkoppling. Då får du återkoppling på de första 50% så du kan bygga dom rätt och du kommer att bygga de övriga 50% rätt på en gång. Det fina är att du nu redan börjar tjäna pengar på din nya tjänst/produkt. Dessutom kommer dina pilotkunder att vara goda ambassadörer för din tjänst/produkt eftersom de är medskapare.

När din tjänst/produkt är klar då är det dags att marknadsföra och sälja ute på webben.

Ha minst en marknadsföringskanal som ex vis blogg, podcast, webinarier eller YouTubekanal. Du marknadsför med fördel i det sociala medie där dina idealkunder är. Ett bra sätt att sälja är att fånga upp säljsignaler i sociala medier och följa upp minst tre kunder per dag, vardagar.

Rent praktiskt för att starta upp företag rekommenderar jag att ta hjälp via verksamt.se. Det går utmärkt att starta enskild firma för att senare växla upp till aktiebolag.

Fler artiklar:

Undervisningsbaserad marknadsföring

Vad proffsen i LA gör i den nya tidens marknadsföring

Just nu har jag en pilotkurs för att hitta din affärsidé! OBS! Du köper till halva priset.

Vill du ha coaching och handledning i att starta ditt webbföretag? Utbildningen Starta ditt webbföretag börjar den 27 oktober. Just nu halva priset eftersom det är en pilotutbildning! Plus 8 tillfällen gruppcoachning!

Missa ingen lektion! Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag!

Det mest spännande är att höra din erfarenheter! Vad är eller var ditt största hinder för att starta webbföretag? Dela i kommentarerna!