Hur stor din ha-nivå är, avgör hur framgångsrikt ditt företag kommer att bli. Medberoende hindrar ha-nivån och därmed framgång. Nedan läser du om hur du vidgar ha-nivån.

Detta är den sjätte, i en serie om femtiotvå artiklar, om medberoende och företagande. Först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag spenderat i London. Den internationella lanseringen av Extended Freedom Academy har startat.  Jag föreläser över hela världen i år via ett nätverk med mina idealkunder som jag kom i kontakt med via min podpartner Linda Esseholt och min goda vän Maria Appelqvist.

I London har jag föreläst om vad inre frid och framgång har med varandra att göra och hur man sätter mål som man faktiskt kan uppnå. Jag kommer att ge gratis webinars med samma föreläsningar så håll utkik!

I fredags besökte jag Brighton för att promenera på beachen. Det var underbart avkopplande och vackert!

Vackra Brighton en dag i februari 2017.

Hur stor är din ha-nivå?

Din förmåga att ta emot avgör hur framgångsrik du blir. Att ta emot är att ge. Visst är det underbart när man köpt en present och den som tar emot blir genuint glad och tacksam?

Hur mycket kan du ta emot? Av kärlek, vänskap, pengar, uppmärksamhet, hjälp och stöd?

Vad har medberoende att göra med ha-nivå?

En historia:

Han frågade om jag ville hänga med ut i kväll! Om jag vill! Lyckan! Tänk att han frågade. Jag vill! Jag vill! Jag vill! Ska bara duscha och byta om. Tänk om det händer i kväll!

Tar trappan upp till lägenheten i två steg. Flyger fram av lycka. Har längtat i flera månader. Han såg mig. Han frågade. Vi ska träffas ikväll.

Handen på handtaget. Öppnar dörren. Hela jag vissnar. Känner det med första andetaget genom näsan. Fan. Fan. Fan. Hur ska jag göra? Vill inte. Jävla morsan som inte finns här och kan ta hand om den här skiten! Går stelt genom hallen. Jag vill inte. Fan.

Ser honom ligga där på soffan. Han ligger i framstupa sidoläge. Det är bra. Då kommer han inte att kvävas av spyor. Jag vill inte stanna hemma. Kan jag gå ut? Kan jag lämna det här. Jävla morsan som inte är kvar med oss! Jag vill inte. Jag vill bara duscha, byta om och träffa Jens ikväll.

Som medberoende är vår ha-nivå fokuserad på något eller någon utanför oss själva. Vi har lärt oss att inte lyssna till vad vi vill ha, lärt oss att inte ta emot.

Exemplet ovan är påhittat och det är samma lika oavsett om vi vuxit upp med kemiskt beroende eller någon annan form av beroende så som arbetsnarkomani.

I företagande kommer medberoende fram i att vi undviker marknadsföring eller försäljning, att vi har svårt att ta betalt, att vi lever på vår make/maka, att vi inte betalar ordentliga löner till anställda.

Att vilja ha är tryggare än att ha.

Många av oss har en ha-nivå som liknar att andas genom ett sugrör. Ofta sätter vi upp för stora mål som inte passar vår ha-nivå. Lite som att försöka äta en elefant med ett sugrör. Det går inte!

Tricket är att öva på rätt nivå.

Öva att ta emot komplimanger, betalning på din nivå och att stå i centrum med fokus på dig i några minuter i taget.

Vad är din ha-nivå?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att värdera andras godkännande över ditt eget.

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/