I den här artikeln får du inspiration av 10 entreprenörer som är platsoberoende. Min förhoppning är att du ska få idéer om hur du kan skapa din geografiska frihet.

I veckan har jag haft förmånen att föreläsa i  Umeå, Luleå, Gävle och Stockholm.

Det gör mig lycklig att möta alla goa människor som älskar frihet Det är fascinerande att mötas i verkliga livet då man känner varandra från sociala medier. Det är underbart att få ta del av spännande affärsidéer och så många olika sätt att leva på. Tacksam!

Till veckan föreläser jag i Göteborg, Varberg, Malmö och Örebro! Ses vi?

Platsoberoende

Bild: Föreläser på Qoola Qvinnors event i Stockholm. Med på bilden är Siv Thuresdotter. Fotograf är Lotta Carlberg.

Inspiration – 10 entreprenörer som är platsoberoende

 Maria Larsson

Maria säljer service via webben, hon ger virtuell assistans till chefer över hela världen. Samtidigt reser Maria som digital nomad. Jag och Maria kommer att träffas i Paris, i början av december, där hon hyrt lägenhet. Det ska bli supertrevligt.

Här kan du läsa mer om Maria och hennes företag.

Ann Ljungberg

Ann Ljungberg lever som längeseglare sedan tolv år. Ann har seglat många år i Medelhavet och har nu seglat över Atlanten. Båten ligger just nu i Georgia i USA och i vinter blir det Kuba. Ann är författarcoach och marknadsföringsguru för försäljning på webben. Jag och Ann jobbar tillsammans under varumärkena Digitala Affärsmodeller och Content Bootcamp.

Här kan du läs mer om Ann och hennes företag.

Kristian Borglund 

Kreativ specialist. Producerade mer än 300 vinklar på ämnet jobb/karriär för Metro som frilansande redaktör för tidningens jobbsidor. Har även varit webbredaktör på Expressen, och har — via produktionsbolaget OTW — varit både reporter och redaktör för H&M:s, IKEAs, ICAs personaltidningar. Jobbar i dag i Sverige cirka sex månader per år, och spenderar resten av året som digital nomad runt om i världen.

Här kan du läsa mer om Kristian och hans företag.

Birgitta Granström

Birgitta är grundare av Lifespider System och säljer coachingprogram via webben. Birgitta har rest runt världen och lever numera sitt drömliv med hästarna inpå knuten. Birgitta finns uppe på en bergstopp mellan LA och San Diego.

Här kan du läsa mer om Birgitta och hennes företag.

Camilla Lebert Hirvi

Camilla Lebert Hirvi. Livsdesigner, Digital Nomad och Par-utvecklare. Coachar andra till att leva ett platsoberoende liv och bygga en affärsidé utifrån passion och talanger som är slagkraftig på nätet. Fokus på affärsidé, marknadsföring på nätet och de mjukare inre hinder som ligger i vägen för att leva ett drömliv fullt ut. Erbjuder också par- och singel-utveckling via nätet och yoga- mindfulnessresor samt Digital Nomad Camps och Digital Detox Camps. Bor 6 mån per år i Thailand, 4 mån i Grekland och 2 i Sverige sedan 15 år tillbaka.

Här kan du läsa mer om Camilla och hennes företag.

Marie Hagberg

Marie är digital nomad och reser mellan flera orter i Sverige, bland annat Växjö och Stockholm. Marie mäklar mellan småföretagare, privatpersoner och journalister. Här kan du läsa mer om Marie och hennes företag.

Pernille Nörregaard

Jag träffade Pernille, genom Karin Högh, i Costa Rica i februari 2014. Vi lever liknande liv och har hållit kontakten sedan dess. Pernille ger stöd till författare genom sin sajt The Divine Writer och har rest i Syd- och Nordamerika under 2014.

Här kan du läsa mer om Pernille och hennes företag.

Sanne Aronsson

Sanne och jag möttes 2011 i San Diego hos Birgitta Granström. Sanne är en ung tjej med massor av energi. Hon har grundat KALI ett nätverk för unga kvinnor, med grundare av WOW!CAMP och är engagerad i socialt entreprenörskap Sanne har bott i fyra länder och kallar sig världsmedborgare.

Här kan du läsa mer om Sanne och hennes företag.

Pat Flynn

Pat Flynn är en av de snällaste och godaste människor jag vet. Vi träffades i vintras på Filippinerna, Trobical Think Tank. Pat tjänar pengar på webben genom bland annat att vara affiliate och att ha nischade sidor (sidor med enda syftet att sälja en särskild produkt till en liten specialiserad målgrupp).

Här kan du läsa mer om Pat och hans företag.

Natalie Sisson

Natalie är en cool tjej med många inkomstströmmar 🙂 I våras tog jag Naialie till Umeå, hon är från Nya Zeland, och hade aldrig varit så långt norrut. Natalie föreläste också på Di Live som jag arrangerar tillsammans med Ann Ljungberg och Ann Klefbohm.

Natalie säljer utbildningar i hur man bygger webbföretag, böcker, coachingprogram och hon köper fastigheter världen över och hyr ut.

Här kan du läs mer om Natalie och hennes företag.

Vem vill du lägga till listan? Skriv i kommentarerna! 

Jag hoppas du har fått nya idéer om vad du skulle kunna göra för att bli platsoberoende! Nästa vecka får du lära dig undervisningsbaserad marknadsföring. Funkar på allt från att sälja badkar till medlemsprogram.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.

Det är inte meningen att vi ska gå genom livet och kämpa för inkomster! Gratis workshop för småföretagare som vill sälja mera!