Den här artikeln handlar om att inspireras till fler rutiner. Men först några rader om livet som digital nomad.

I torsdags åkte jag till Denpasar, Balis huvudstad, för att ta foto för mitt visum för kommande trettio dagar. Min chaufför, Wayan, hämtade mig och en kompis, Bree, kl åtta på morgonen. Det skulle ta en halvtimme att fixa foton.

Fem timmar senare var vi klara! Bali time! Man kan aldrig planera, man vet inte hur saker och ting blir. En bra lektion i tålamod och att acceptera det som är.

Trafiken här är vansinnig. Vänstertrafik och hur många mopeder som helst! Som tur är kör ingen särskilt fort. Jag kör inte, lämnar det åt dom som kan den här typen av trafik. Däremot cyklar jag i närområdet.

Rutiner

Galen trafik på Bali.

 Inspiration för rutiner

Visst låter rutiner tråkigt! Varför ska man ha rutiner när man är en fri företagare och kan arbeta när man vill. Är det inte därför man väljer att bli företagare? Vi vill jobba när vi vill med vad vi vill. Vi har ingen chef.

Jag har drivit företag sedan 1986 och har lärt mig att min frihet vilar på vilka system av rutiner jag upprätthåller. Ju mer jag håller mig till mina rutiner desto mer frihet får jag. Är inte det inspirerande?

Det är en paradox. Ju mer disciplinerad jag kan vara under korta perioder desto mer frihet får jag.

Min för hoppning är att inspirera dig genom att dela exempel på rutiner som skapar frihet i mitt liv:

  • gör all försäljning det första jag gör på morgonen
  • läser mejl vid ett tillfälle under dagen
  • lägger in allt som ska göras i kalendern
  • gör all marknadsföring vid ett tillfälle under dagen
  • ha mötesdagar och begränsad tid för möten

Med de här rutinerna skapar jag frihet att ha en bra inkomst, frihet att göra yoga, dansa, umgås med vänner, shoppa, gå på workshops och inte bli galen när det tar fem timmar att fotograferas för nytt visum.

Vad är dina bästa rutiner som underlättar ditt liv? Skriv i kommentarerna!

Nästa vecka får du läsa om vad som händer när digitala nomader blir gamla.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.