I den här artikeln får du kartan över ditt nästa steg för att låta verksamheten växa ytterligare. Men först ett par meningar från livet som digital nomad.

Ni som följt bloggen vet att jag haft problem med dålig uppkoppling till Internet. Efter mycket research och hjälp (med språket) från spanska vänner har jag köpt en repeater för att förstärka signalen från routern. Det har resulterat i helt okej uppkoppling. Dessutom fungersar repreatern på alla ställen jag reser till . Underbart! Det är inget som är så ont att det inte har något gott med sig, som min mamma brukar säga.

Spanskan går framåt men långsamt.

karta-för-nästa-steg

Bild: Mis amigos och jag dricker kaffe i pausen från spanska studier.

Inte säker på ditt nästa steg att få din verksamhet att växa? Här få du kartan alldeles gratis!

Många gånger har jag suttit framför datorn med vetskapen om att jag behöver ta nästa steg för att utöka verksamheten. Men vad ska jag göra? Ska jag skriva en blogg? Gästblogga? Skapa en ny kurs? Göra en idealkundsundersökning? Städa inkorgen? (Haha, att städa inkorgen genererar ingen tillväxt men ofta hamnar jag där.) Ska jag skriva en bok? Lansera ett medlemsprogram?

Det är så många val!

Grejen är att veta var i processen du är. Här är en lista över utvecklingssteg. Utgå från var du är i processen och gör nästa steg på listan.

 1. Vill starta företag men har ingen affärsidé eller för många affärsidéer
 2. Gör en idealkundsundersökning
 3. Starta företag
 4. Bygg en digital produkt ex vis en kurs
 5. Gör en pilotkurs
 6. Bygg en webbplats
 7. Skapa en mejllista med nyhetsbrev
 8. Börja blogga
 9. Marknadsför i sociala medier
 10. Automatisera flöden för försäljning
 11. Skriv gästblogginlägg
 12. Lansera digital produkt
 13. Sälj
 14. Skapa samarbeten
 15. Skapa affiliateprogram
 16. Gör en YouTubekanal
 17. Gör en podcast
 18. Skapa nästa digitala produkt ex vis en autoresponder
 19. Skriv en bok av alla dina blogginlägg
 20. Gör en cd av alla dina podcastinlägg
 21. Skapa digital produkt av alla dina videos på tin YouTubekanal
 22. Skapa nästa digitala produkt ex vis ett medlemsprogram

Vad är ditt nästa steg? Skriv i kommentarerna!

Vill du effektivt och snabbt göra ditt nästa steg? Häng med till Las Palmas sista veckan i november för Content Bootcamp! Under en vecka skapar du allt innehåll du behöver för de närmaste månaderna. Du får handledning av Ann Klefbohm, Ann Ljungberg, Mikael Reuterberg och mig.

Nästa vecka får du veta vilka råd jag skulle ge till mig själv när jag var 23 och startade mitt första företag.

Vill du vända självsabotage tillkraft?

Klicka här: https://mailchi.mp/8e317beb281b/alhu7w0zc6

Missa ingen lektion! Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger företag!