Kan man börja jobba kl 14 på dagen? Den frågan ställer Jeanette Neimi, som gästbloggar om att hitta sin frihet.

Temat för mars är frihet. Som digital nomad har jag skapat mig ett liv i geografisk frihet och med mycket fri tid. Det är vad jag skriver om, vad jag lär ut.

I höstas satt jag och pratade med en god vän. Hon reser nästan lika mycket som mig. Hon värdesätter sin frihet geografiskt, i tid och i pengar. Den där höstkvällen pratade hon om en frihet i relationer som är större än friheten att vara ensam.

Hennes ord har följt mig sedan dess. Är det möjligt att vara mer fri i relationer än att vara ensam? Mitt nya område att skapa frihet inom är relationer. Räkna med att läsa om vad frihet i relationer kan betyda och hur det är kopplat till att lyckas med ditt företag.

Första gången jag träffade Jeanette Niemi i verkliga livet var när jag förläste i Stockholm för några år sedan. Jeanette stod och väntade på mig. Jag såg hur glad Jeanette var att träffa mig. Jag såg hennes längtan efter att ha mer geografisk frihet i sitt liv.

Det var ett kärt möte. Vi har träffats kontinuerligt sedan dess i utbildningar och andra sammanhang, Jag är stolt och glad att få umgås som jag vill bli tillsammans med Jeanette! Jeanette är min skrivcoach.

Kan man börja jobba kl 14 på dagen?

En fredag morgon i mitten av november. Mörkt, kallt, trött. Det var mantrat som snurrade i min hjärna. Orkade just inte mycket mer än att bli fast på facebook. Och där i flödet stack Anna Åberg ut med inlägg och bilder från Bali med yoga, fräsch mat och arbetsplatser i värmen. Tänk om …

I en chat på facebook startade det stora äventyret:

Hur länge stannar du på Bali?

Hon svarade blixtsnabbt:

Till 26 december, kommer du hit?

Bali-Anna-jag-prästen-700-700 (1 av 1)

Anna, prästen och jag.

På måndagen bokade jag biljetter och söndagen efter åkte jag iväg. Det tog en dryg vecka från tanke till handling.

Nu tänker du kanske att jag har gott om pengar, ingen familj, inget jobb … lätt att vara spontan då. Näpp, så är det inte. Jag driver mitt företag Kreationslotsen  och hjälper författare och entreprenör att skriva läsvärda böcker. Jag har make, barn, radhus. Jag har dessutom en mycket stark röst i mig som vill att jag ska ha ständig kontroll på saker. Visst har jag rest en del men aldrig så långt som till Asien.

Jag var livrädd och överlycklig på samma gång när jag insåg att jag faktiskt skulle genomföra det här.

Den känslan gick jag runt med under den första veckan i Ubud. Jag var helt utarbetad och dränerad på energi när jag kom ner efter en lång tids intensivt arbete och negligerande av mig själv. Funderade allvarligt på att lägga ner alltsammans.

Efter fyra veckor reste jag hem igen med nya livsinsikter och energi att fortsätta, jag hade hittat tillbaka till mitt ”varför” och till det jag vill åstadkomma: hjälpa människor att leva sina drömmar. Och energin kom av sig själv genom att jag tog mig själv och mina egna drömmar på allvar igen.

Bli- iphone-behandling-IMG_6652

SPA behandling.

Bali lärde mig snabbt att:

  • släppa taget och låta det nya skölja över mig
  • lyssna på mig själv
  • jag mår bra av att börja dagen med att ta hand om mig själv
  • kärlek finns överallt men den ser olika ut på olika platser
  • Håll ögonen öppna och ta emot det som ges
  • snabbaste sättet att komma dit jag vill är att hänga med dem som redan gör det jag vill
  • jag och min verksamhet växer när jag lyssnar till mig själv

Det blev fyra veckors orgie i nya insikter och prova nytt. Asien är inte som Europa. Mycket att förundras över och mycket att glädjas över. Kärlek överallt. Värme. Sol. Skönhet. Andlighet. Tacksamhet.

Balineserna är levnadskonstnärer på många sätt. Ta bara det här med tacksamhet. Har du provat att vara arg, sur och tvär när du är tacksam? Det går inte. Genialiskt. Enkelt. Och dessutom gratis.

Om jag ångrar något?

Jag är inte mycket för att ångra mig, det känns inte som att det leder någonstans. Men jag reflekterar gärna över mina erfarenheter och kan känna stor glädje och tacksamhet över att jag gjorde det här. Det har gett mig ett nytt liv och helt nya perspektiv.

Det enda styng av ånger jag kan känna är att jag inte har gjort det tidigare. Men i samma sekund jag tänker det så tänker jag att nu har jag kunskapen om att det är möjligt. Jag kan arbeta och bo var jag vill, när jag vill.

Nästa gång stannar jag längre.

Bali- iphone-arbetsplats2-IMG_6652
Bali arbetsplats

Jag delade med mig av mina upplevelser på Facebook och fick enorm respons. Det puttrar av drömmar och modiga människor där ute. Jag fick också frågan ”ska du inte ha en skrivkurs på Bali nästa år?” Så klart att vi ska, i november åker jag ner igen men då har jag med mig ett gäng entusiastiska författare.

Vill du ta del av inspiration kring att leva skrivliv på Bali så är du välkommen in i facebookgruppen med samma namn.

På Bali gjorde tidsskillnaden att vi kunde vara lediga fram till två på dagen eftersom våra kunder bor i Sverige och har natt fram till dess. Jag har knappt varit ledig överhuvudtaget i mitt liv. Det märktes. Det tog emot samtidigt som det var så oändligt skönt och lyxigt.

En dag fick vi lite tid över och Anna sa: då vill jag ha massage. Själv hade jag tänkt: bra då hinner jag jobba en stund extra.

Det här var en av mina viktigaste insikter. Jag behövde lära mig att vara ledig.

Jag blir en bättre människa av att vara ledig och ta hand om mig själv. Jag blir en mer närvarande mor och hustru. Och jag kan hjälpa mina kunder på ett mycket bättre sätt. Så därför fortsätter jag att ta hand om mig själv. Jag skapar mitt Bali på hemmaplan. Skriver, yogar och lär mig något nytt varje morgon. Börjar jobba klockan tio. Nu använder jag den frihet jag har skapat i mitt liv.

Hur kan det gå

Så har du en önskan om att resa, starta företag, skriva en bok eller något annat? Gör det. Låt det inte stanna vid att det nog inte går. Även om det skulle visa sig att det inte går har du vunnit så mycket på resan att det är värt det i alla fall.

Varmt lycka till med att förverkliga dina drömmar!
/Jeanette
www.kreationslotsen.se

Kreationslotsen-header-4288x2848

Nästa vecka får du läsa om kontroll och frihet.

Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag och få boken Bästa idéerna för att sälja mer på webben!