Hur tar man betalt vad man är värd? Jag får ofta frågor om vad man ska ta betalt. Det är svårt att sätta pris på tjänster och produkter.

Guide för att ta betalt det du är värd

För några år sedan studerade jag Robert Kiyosaki. Robert predikar att man ska ta betalt så man skäms. Det har fastnat hos mig. Grejen är att det vi betalar mer för tar vi väl han om. Om du köper en kashmirtröja för 5000 kr så tar du bättre hand om den än tröjan du köper på HM för 299 kr.

Om du tar betalt så att du skäms så kommer du även att se till att göra ett bättre jobb och ge bättre service. Här är det många som inte törs tro på sig själva eller sin produkt nog för att höja kraven och leverera på nivå med ett dyrare alternativ. Tänk istället att det är värt att utmana dig att bli så bra som den förväntan det högre priset ger.  Tänk också på att du dumpar marknaden för andra i din bransch när du tar för lite betalt.

Med ett högre pris tar både du och dina kunder bättre hand om produkten/tjänsten.

Men man vill ju inte ta så mycket betalt att ingen köper!

När du tar mer betalt behöver du göra färre affärer för att nå budget. Färre affärer betyder mindre jobb.  Lite skönt  att jobba mindre, eller hur?

Ett suveränt sätt att veta hur mycket man ska ta betalt är att fråga sina idealkunder vad de är villiga att betala.

Här, i Digitala Affärsmodellers Gratisskola, kan du lära dig mer om idealkunden. I lektion tre får du övningen om idealkunden.

Idealkunderna vet vad de är villiga att betala, följ deras råd.

Ett sista tips är att ha tre prisnivåer – ett billigt alternativ, ett mellan och ett dyrt. De flesta kommer att välja mellanalternativet då man inte vill vara billig men ändå känna att man gör en bra affär.

Ett exempel på tre prisnivåer är:

Kurs i WordPress självstudier: 3000 kr plus moms.

Kurs i WordPress självstudier och gruppcoaching: 5000 kr plus moms.

Kurs i WordPress självstudier och individuell handledning: 10 000 kr plus moms.

Vad är ditt bästa tips för att ta betalt det vi är värda? Skriv i kommentarerna!

Nästa vecka får du veta vad du ska göra på din blogg en gång om dagen!

Ta del av gratis utbildning varje söndag om att bygga webbföretag och leva ett fritt liv – prenumerera här.