Den här artikeln handlar om lättnaden när man slutar känna skam över att ha kul. Det här året har jag haft teman varje månad. Novembers tema är befrielse. Att släppa skam är en av de mest kraftfulla sätt att uppleva befrielse. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag tillbringat i Umeå. Snön har kommit. Vitt och fint på marken.

Jag går en coachutbildning som hålls i New York och är med via live stream från Umeå. Vi är ett gäng över världen som inte kan närvara i New York.

Jag är glad att jag kan delta online och samtidigt känner jag mig utanför. En av mina vänner, som är på plats i NY, skickar mig bilder på allt hon ser och gör. Jag är tacksam att ha vänner som inkluderar mig på det sättet.

lattnaden

Snö i Umeå!

Lättnaden när man slutar känna skam över att ha kul

Har du kul när du marknadsför, säljer, tjänar pengar? Har du kul när du gör ditt jobb? Utför uppdrag?

Eva, en av mina kunder, kom till mig och berättade hur allt hon önskar är att få arbetsro. Arbetsro och balans i livet.

Vi började titta på Evas dagar. Hur det såg ut egentligen. Eva tyckte att allt hon gjorde var en kamp. Allt var jobbigt och tog för mycket tid. Hon ville mer frihet.

Mer frihet för Eva skulle vara att spendera mer tid med sina barn och barnbarn. Hon tillät sig sällan det. Mer frihet skulle vara att resa mer. Hon tillät sig sällan det. Mer frihet skulle innebära att läsa fler böcker och sova mer. Hon tillät sig aldrig det. Mer frihet skulle innebära att börja dejta igen. Hon tillät sig absolut inte det.

Det hon tillät sig var att vara i ständig kamp. Kamp om tiden, kamp om att göra rätt. Kamp om att göra det hon tror andra förväntar sig.

Att göra det hon verkligen vill var fyllt av skam.

Att se skammen är befriande. Bara att se skammen gör att den börjar förändras. Den högsta intelligensen är att se.

Idag tillåter Eva sig, medvetet, att läsa och sova mer. Det ger näring. Nu går marknadsföring, försäljning och uppdrag lättare för Eva har mer energi.

Vilken skam kan du se så du kan känna befrielse och mer energi?

Idag såg jag skammen av att känna mig utanför.

Nästa vecka läser du om befrielsen i att automatisera digitala produkter.

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här:https://annaaberg.se/fri-utbildning/