Lena LillerLena Lillér gästbloggar i serien: Vad betyder ett liv på egna villkor.

Livet är min drivkraft!

Jag hade allt som hör till ett lyckat arbetsliv: ett jobb jag älskade, där jag gjorde skillnad för många människor, jag gjorde bra resultat, fick bekräftelse och uppmärksamhet, tjänade mycket pengar och fick då och då frågan om jag inte ville ha en högre tjänst.

Det där med de högre tjänsterna var inget som lockade mig, redan där skiljde jag mig från mina kollegor. Jag gillar att vara extremt bra på det jag gör och det var jag, som rekryteringskonsult på det stora bemanningsföretaget. Jag var nöjd.
Dessutom hade jag man och son och bodde på en gård med hästar, hundar och kossor.

Jag hade allt. Utom tid att njuta av mitt goda liv.

Jag kommer väl ihåg dagen när tanken slog ner med full kraft i mig. Jag behövde bli fri, bestämma själv. Jag var på jobbet och det tog inte många minuter att få tag på min chef. Jag sa upp mig och mådde ännu bättre än jag gjort innan, jag trodde inte det var möjligt!

Redan under min tid som anställd hade jag utbildat mig till coach och börjat jobba med klienter som ville vidare i sina karriärer, rekrytera kunde jag till att börja med göra som underkonsult till min fd arbetsgivare så jag fick snabbt fart på företaget.

Fortfarande är coaching och rekrytering det jag huvudsakligen gör men eftersom jag är fri att styra över mitt arbete själv kan jag göra avstickare åt olika håll; sälja saker, skriva artiklar, lära mig något jag sedan kan lära ut till andra… Jag kan göra något nytt bara för att det är kul.

Mitt senaste projekt är www.lyckasbloggen.se. Med en coachande ton inspirerar jag mina läsare att växa, att hitta drömjobbet och att få det. Där delar jag med mig av min långa erfarenhet som rektyteringskonsult till alla som vill komma vidare i sina karriärer. Jag vill att alla ska förstå sig på hur rekryterare och arbetsgivare tänker och fungerar, jag önskar att alla ska veta hur de kan ta fullt ansvar för sina karriärer. Jag utlovar svart bälte i jobbsök om man följer mina råd 🙂 I framtiden kommer också mer fokus på företagande på bloggen.

Lyckasbloggen är också något annat: första steget till nästa fas i mitt företagande.

Nu har det gått sex år sedan jag sa upp mig och jag är redo att automatisera mina tjänster så att jag ännu mer kan styra över min tid. Jag lär mig just nu allt om hur man jobbar med tjänster via Internet, hur man marknadsför sig och hur mitt företag kan växa online. Jag bygger en e-kurs i hur man söker jobb med framgång, som mina kunder kan nå och köpa när som helst. Man genomför kursen hemma vid sin egen dator, anpassar den till sin egna vardag och man kommer garanterat att få resultat, kan det bli bättre?

I framtiden ser jag mig bygga fler kurser, mot målgruppen människor som vill växa. Och till slut är jag nog så bra på att bygga kurser att jag kan även kan lära ut till andra hur de kan bygga kurser, automatisera sina tjänster och växa online.

Som egen företagare har jag ingen fast inkomst men jag går runt. Men min son Emil, som nu går i sexan, har hittills inte varit på fritids en enda dag under sina skollov och knappt under terminerna heller. Han har föräldrar som är engagerade och närvarande. Jag tycker det är ett uppköp.

Som egen har jag inte tagit semester mer än en vecka åt gången på många år. Men jag kan ta min dator med mig, köra ett lass ungar till en skatepark och sätta mig och jobba på ett kafé i närheten. Det kallar jag frihet.

Som egen jobbar jag ofta kvällar och helger. Men jag rider på dagtid, jag springer i skogen med hundarna varje morgon efter att det blivit ljust, även på vintern när det ljusnar sent. Det är för mig livskvalitet.

Som egen måste jag vara kreativ och själv ta ansvar för att få in uppdrag och inkomster. Men det gjorde jag även som anställd, skillnaden var att det mesta av pengarna jag drog in då gick till pyramiden ovanför mig, med ägarna i toppen. Och för att överleva i den världen var jag tvungen att dra in väldigt mycket mer pengar än jag behöver nu. Känns som ett bra val!

Jag kommer aldrig mer att vara anställd! Jag VILL ta ansvar för mig själv och mitt liv. Jag ÄLSKAR utmaningen i att växa i mitt företag på det sätt JAG vill växa, inte på det sätt någon annan vill att jag ska växa.

Just nu ligger fokus för mig på att växla om till en digital verksamhet så att jag kan vara ännu mer flexibel i tid. Jag vill vara i sommarhuset fler dagar på året, jag vill resa med familjen och skriva på en bok.

Jag önskar alla att ha ett liv som känns meningsfullt, rikt och fritt. För somliga finns det livet i en anställning och det är en himla tur för oss andra att många mår bra som anställda! Men om du känner att du vill något annat önskar jag dig att du ska våga hoppa.

En amerikansk sjuksköterska frågade sina patienter som låg inför döden vad de ångrade i sina liv och nästan utan undantag svarade de att de ångrade allt de inte hade gjort. Att de hade levt någon annans liv i stället för sitt eget.

Fundera på vad som är viktigt i DITT liv. Vad kommer du att vara nöjd med att du gjorde den dagen du ligger inför döden?

Många tycker att livet som anställd är detsamma som trygghet. Jag håller inte med, se dig omkring: de ”tryggaste” arbetsplatserna försvinner en efter en. Trygghet kan aldrig vara att lägga sitt liv i någon annans händer.

För mig är trygghet att JAG kan ta det fulla ansvaret för mitt liv. Jag tar mina egna beslut och lever med konsekvenserna, det coola är att JAG har hur många möjligheter som helst som egen, det hade jag inte som anställd. Där fanns det hela tiden någon annan som ville bestämma vilka ramar jag skulle hålla mig inom.

Lycka till mig dina tankar och idéer. Hör gärna av dig till mig och berätta om dig själv och hur det går! På min blogg hittar du många tips som kan leda dig framåt. Oavsett om det handlar om att få ett nytt jobb eller dra in uppdrag till ett eget företag.

Jag finns på www.lyckasbloggen.se och på facebook.

Få alla 7 artiklarna i din inbox – skriv din mejl nedan:


Få 7 inspirerande artiklar om ett liv på egna villkor!

Fyll i din bästa mejl nedan och få första artikeln redan idag