Den här artikeln handlar om livskris – från att söka frihet till att vara kallad att göra skillnad.

Jag har levt som digital nomad i sex år. Beslutet att sluta resa har vuxit fram under ett par år, då jag vill bo nära mitt barnbarn och vara en del av hennes vardag.

Inte visste jag att det skulle vara så omvälvande att sluta resa! 

I fredags promenerade jag på området vi flyttade till när jag skiljde mig för länge sedan. Det var en livskris som hette duga. Den här gången jag krisa har jag inte ansvar för två små barn och jag har gjort livsstilsförändringar många gånger tidigare. Ändå är det en livskris.

I fredags morse mötte jag min vän Ann som jag bodde hos innan jag började resa 2012. Jag berättade för henne att det är lika smärtsamt att sluta resa som att börja resa.

Det är inte att jag vill fortsätta resa. Det är det att jag är rädd. Då var jag rädd att resa ut i världen och komma tillbaka misslyckad. Hela första året som digital nomad var jag rädd att misslyckas. Nu är jag också rädd att misslyckas, rädd att jag inte ska kunna tjäna pengar, att jag inte ska kunna driva mitt företag. Min främsta värdering frihet, som jag byggt mitt företag på, betyder inte längre samma sak för mig.

Nu slutar jag resa. Jag är bofast. Jag är inte nomad längre. Det är första gången på sex år jag inte har en biljett ut ur Sverige.

Jag trodde jag skulle leva som nomad resten av mitt liv.

Jag vill inte resa längre. Jag vill vara med min familj. Idag har jag och min dotterdotter åkt rutchkana, vi ha gått hand i hand i vårsnö. Jag är lycklig när hon självklart lägger sin hand i min. Jag vågar knappt andas. Mitt barnbarn. Heliga ögonblick. Det går så fort. Helt plötsligt är de 28. Jag vill vara med. Jag vill finnas där för henne.

Resandet har varit fantastiskt. Jag har sett vår underbara planet. Jag haft fantastiska möten som när jag krockade i Ubud och min balinesiska familj kom och räddade mig. Eller när Sondra och Markus tog oss upp till sjunde nivån i Det Stora Moder Templet på Bali,  där inga turister får vara. Eller när jag vandrade i bergen utanför LA med Karin. Eller då vi åkte till Holbox! Holbox är nog den vackraste ön jag besökt. Magin när vi körde golfbil på kvällen på Holbox och såg stora kattögon glimma grönt i månskenet.

Det senaste åren har jag bott i Köpenhamn och London. Fantastiska städer jag är glad att ha lärt känna, och jag är trött på att resa. Det känns tomt. Nu är det något annat som kallar.

Jag har känt som kallar bygga upp på insidan sedan jag kom tillbaka från intensivkursen i alkemi i påskas. Trycket på insidan har blivit större och större. Jag har vaknat tidigt på mornarna av oro. Klarvaken, fast trött.

I onsdags briserade det.  Jag visste att det bara fanns en vän som skulle kunna hjälpa mig med det som är död och förlossning samtidigt.

Det kunde hon. Ildiko. Jag lät allt komma ut. Jag vill inte längre. Jag vet inte vad jag vill. Känner mig tom. Det enda jag vet är att frihet inte är viktigt för mig längre. Jag har upplevt frihet i yttre former. Geografisk frihet, frihet i tid, frihet i pengar. Jag har gjort vad jag vill när jag vill. Jag trodde jag ville ha den typen av frihet hela mitt liv.

Det känns tomt.

Det som kallar är att göra skillnad. Skillnad på riktigt. Handpåläggningsskillnad. Nu. På riktigt. Hela varande skriker efter att få göra skillnad på riktigt.

Jag har haft en dröm i många år. Kanske lika många år som jag drömt om att resa. Jag vill hjälpa människor i tredje världen. När jag dör vill jag minnas att jag gjorde skillnad på riktigt. Att jag var till hjälp för de som verkligen behövde mig.

Först ska jag sörja. Jag behöver sörja att jag byter livsstil och främsta värdering till att göra skillnad. Sedan ska jag göra skillnad.

På Gång

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

 

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning om att komma över hinder för att lyckas som webbföretagare!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Billigt

Vänd självsabotage till kraft

Kursstart 1 juni.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/90518

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy

Extended Freedom Academy för dig som vill göra skillnad. Jag lovar dig att stanna i Extended till du uppnått det mål du sätter för att göra skillnad.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/89792