Höjdpunkten i veckan var mastermind med Cody McKibben, Jun Loayza, Maneesh Sethi och Amber Zuckswert. Det bästa var 7 sätt att lyckas med nätverkande.

Jose Manuel Saenz Arroyo får återkoppling på sin webbsida bionicaarquitectos.com. Målet med webbsidan är att sprida goda idéer för en bättre miljö och att nätverka med människor över hela världen för att skapa fler projekt.

Alla som föreläste på masterminddagen poängterade att lyckas handlar om vem du känner, vem du umgås med och vem du låter dig påverkas av. Råd så som ät aldrig ensam, få andra att sälja din produkt, allt är vem du känner och affärer är människor haglade över oss, på ett bra sätt.

Klicka på bilderna för att se förstoring.

Nätverket vi pratar om är både online och offline.

Bästa tipsen:

  1. Ägna minst 30 minuter om dagen åt att öka ditt nätverk (med hjälp av sociala medier, bloggar, mejl, telefon, möten). Det kommer att göra underverk för affärerna!
  2. Utöka ditt nätverk med kvalitet, dvs med personer som är A) dina idealkunder och  B) de du beundrar.
  3. Var ärlig och berätta för den du vill ha kontakt med vad du, konkret, tycker om med den personen/verksamheten.
  4. Var uppmärksam på vad personen skriver och säger. Lyssna! Ställ frågor! Var den som tar emot och lär!
  5. Oavsett om mötet är via sociala medier, blogg, mejl, telefon eller irl möten – följ upp och leverera det personen i fråga har behov av. Kan vara så lite som ett rosa suddgummi! Om du följer upp blir du ihågkommen.
  6. Se till att skapa personliga möten. De personliga mötena är alltid mer värdefulla. Orda meetups med din målgrupp, åk till ställen där du kan träffa dina förebilder.
  7.  Börja utöka ditt nätverk online nu. Jag menar allvar! Gå till sociala medier nu! Skaffa fler vänner!

Återkoppling Bionica Arquiectos

Alla tipsen ovan är kanonbra för att sprida idéer för miljöförbättring och bygga nätverk på bionicaarquitectos.com.

Lyckas-med-Bionica

Det är bra med googles översättning till många språk vilket gör informationen mer tillgänglig. Det är också bra med svart text på vit bakgrund, det underlättar för läsaren att ta till sig materialet.

Ta bort bildspelet, det gäller alla typer av karuseller, bildspel och liknande, då de sänker sökmotoromtimering (SEO) och dina möjligheter att komma högt i sökmotorer.

Det första man ska se på webbsidan är syftet, vad besökaren kan få för värde på sidan. Du har tio sekunder på dig att skapa intresse innan folk surfar vidare.

Lägg till en Om sida. Man vill veta vem som står bakom informationen. Den första sida besökare går till, efter första sidan är Om sidan.

Lägg till ett nyhetsbrev och något du ger gratis till besökarna i utbyte mot deras e-post adresser. Det är på e-postlistan du sedan kan bygga nätverket och sprida idéerna.

Bygg en tribe med hjälp av din e-postlista och kring ett projekt. Välj en sak att samlas kring. Jag rekommenderar varmt Seth Godins bok Tribes: We need you to lead us.

Var glocal (global och lokal), var tydlig med var du finns. Se till att träffa dina följare. Satsa på att bygga tribe i Mexiko och Sverige där du kan möta människor irl. Skapa ambassadörer för din sak och de kommer att sprida budskapet vidare.

Ha praktikanter. Kanske tropicalmba.com kan vara något för dig? Praktikanterna kan med fördel sprida ditt budskap via sociala medier.

Nyckeln i att skapa en tribe är att samlas kring värderingarna. Skriv ett manifesto och sprid det.

Lycka till! Låt oss få veta hur det går!

Vill du också ta del av fördelarna med mastermind? Den 12 september startar nästa WordPress Mastermind. Läs mer här.

I nästa veckas artikel får du det bästa från mastermind i Los Angeles med Chris Ducker.

Tack för att du läser! Hur nätverkar du? Berätta i kommentarerna nedan!