Den här artikeln handlar om hur man sätter vettiga mål som webbentreprenör. Men först några rader från livet som digital nomad.

Det är en vecka kvar av mina studier i spanska. Jag kommer att sakna spanskan, det har varit fantastiskt roligt. Särskilt de senaste veckorna då vår lärare varit kanonbra.

Vår fikastunder på kaféet varje förmiddag har varit magiska. Vilket lyx att studera spanska, dricka descafeinado con leche grande och mumsa på en mini mixta!

Men, det är kallt och regnigt i Santiago de Compostela och jag längtar till värme och sol. Det ska bli skönt att landa hos min vän Rosa vid Las Canteras i Las Palmas om en vecka. Mmm, vad jag kommer att njuta av sol, strand och värme!

mål-för-webbföretagare

Descafeinado con leche y una mini mixta por favor!

Mål för webbföretagare

Jag får ofta frågor om vilka mål man ska ha som webbföretagare. Mål är en viktiga för styrning av företaget men de flesta gör ett stort misstag när de sätter mål.

Misstaget de flesta gör är att att sätta mål som är utom ens kontroll att utföra.

Vanliga mål för webbföretagare är:

  • omsättningsmål
  • antal besökare till webbplats
  • antal konverteringar av besökare till kunder
  • antal följare på mejllista
  • antal i triben i sociala medier

Misstaget med ovanstående målformuleringar är att det är inte inom vår kontroll att utföra. De är effektmål. Mål som kan uppnås som en effekt av ett tydligt satt mål.

T ex satte jag bland annat effektmålet förra månaden att ha fem affilates till Noffice inför lansering i november. För att få fem affiliates var målet att kontakta alla pilotdeltagare i Noffice för att erbjuda samarbete.

Att kontakta alla pilotdeltagare är inom min kontroll att utföra. Jag har kontrollen att uppnå mitt mål. Effekten av målet har jag ingen kontroll över men när jag uppfyllt mitt mål har jag gjort allt jag kan. Läs mer om hur det gick nedan.

Hur sätter du mål? Effekt eller möjliga att utföra? Skriv i kommentarerna här nedanför.

Det här är en artikelserie om mål, en gång i månaden delar jag:

  • Viktiga händelser under månaden som varit
  • Vad jag lärt mig
  • Mål för kommande månad

Viktiga händelser oktober 2014

I oktober lanserade jag Starta ditt webbföretag med effektmålet att sälja tio platser. Jag gjorde målen att kontakta tidigare kunder, hålla webinar, följa upp säljsignaler och sålde tio platser.

Under oktober har jag arbetat inför lanseringen av medlemsprogrammet Noffice, för småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer. Mitt stora håriga effektmål för Noffice är fyrahundra deltagare per år. För att komma dit är målen att kontakta tidigare kunder, hålla säljwebinars varje vecka och att samarbeta med minst tio affilaties för att sälja Noffice. I oktober var målet att ha fem affilates och bjuda in tidigare kunder.

Gissa om jag är lycklig att inte mindre än sjutton härliga affilliates anmält sig för att sälja Noffice! Det är helt fantastiskt! Jag är överväldigad över intresset! Nu börjar en spännande tid av att lära sig att bygga och peppa ett stort team.

En viktig händelse under oktober är att jag valt att arbeta med en ny coach, Mai Vu. Jag valde Mai då hon jobbar på flera nivåer med företagande och ledarskap samt har nätverk både på den svenska och internationella marknaden. Jag köpte hennes VIP program och ser fram till att studera för Mai under nästkommande sex månader.

Till sist har jag startat samarbete med Siv Thuresdotter, grundare av nätverket Qoola Qvinnor. Siv och jag håller Business Bootcamp i Sitges i maj. Det är ett spännande samarbete och jag ser fram till vad vi ska åstadkomma!

Vad jag lärt mig

Förutom att böja spanska verb har jag under oktober lärt mig att flirta! Du som följer mig vet att jag går 30 days of flirting för Maria Appelqvist. Att flirta är så mycket mer än man tror. Jag har lärt mig ett öppnare, mer lekfullt och mer glädjefyllt förhållningssätt till business och ledarskap – ja, till alla livets områden.

Under oktober har jag lärt mig att sälja tillsammans med affiliates, är mycket roligare och ger mycket bättre resultat än när man är själv.

Mål för November 2014

November och december är lanseringsmånader för Noffice. Mitt effektmål under november är att ha sålt trettiofem platser. Mina mål för att nå det är bloggutmaning till affilates, möten varannan vecka med teamet av affilates, webinarier tillsammans med affilates, egna webinarier och att följa upp alla köpsignaler.

Det är stor efterfrågan på kursen Hitta din affärsidé, jag kommer att lansera kursen under november för genomförande i december. Effektmål för Hitta din affärsidé är att sälja tio självstudieplatser och fem gruppcoachningsplatser. Mål för Hitta din affärsidé är att kontakta deltagare på tidigare kurser, hålla webinar och följa upp köpsignaler.

Kommande gratis event

Workshop för småföretagare om att jobba mindre och tjäna mer den 13 november kl 19 – 20. Reservera din plats även om du inte kan delta då du får inspelningen från workshopen via mejl efteråt.

Reservera din plats här för att lära dig mer om att jobba mindre och tjäna mer: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/91fd31b96f

Nästa vecka får du GPS:en för ditt företag, så du alltid styr i rätt riktning.

Missa ingen lektion! Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag!