Den här artikeln handlar om bra mål att sätta som webbentreprenör. Längst ner i artikeln har du flera spännande och lärorika fria workshops att ta del av. Men först några meningar om livet som digital nomad.

Den här veckan är den första av sex då jag studerar spanska i Santiago de Compostela.

Det har varit en tuff vecka då läraren inte kan engelska, allt är på spanska från start. Varje morgon klockan 9 infinner jag mig på lektionerna och tänker ”Ja, jag har lärt mig något, det här ska nog gå bra.” Men efter ett par timmar är huvudet fullt av nya ord och jag är övertygad om att det här aldrig kommer att gå!

Håll tummarna att jag efter sex veckor kan göra mig förstådd nog för att beställa mat, fråga efter vägen och hyra ett rum.

Spanska, mål

 Bild: Lektion i spanska i Santiago de Compostela.

Mål att sätta upp som webbentreprenör

Jag läste en rapport som Chris Ducker gör varje månad. Han delar med sig av mål och vad han lärt sig under den gångna månaden samt vad som händer kommande månad. Det är ett intressant sätt att dela vardagen för en webbentreprenör och vilka mål som är värda att sätta upp.

Det här kommer att bli en följetong med artiklar om mål för webbentreprenörer en gång per månad.

En gång i månaden kommer jag att dela:

  • Viktiga händelser under månaden som varit
  • Vad jag lärt mig
  • Mål för kommande månad

I den här artikeln lär du dig:

  • att sätta mål du vet du kan uppnå
  • att göra en smart lanseringsplan
  • att öka sannolikheten att målen blir verklighet

Viktiga händelser under september

September har varit en intressant månad. I början av september deltog jag på Framgångsresa till Biograd, Kroatien, tillsammans med Siv Thuresdotter och QoolaQvinnor.

Mia Liljenberg och jag på Qoola Qvinnor Biograd

Bild: Mia Liljenberg och jag i Biograd, Kroatien.

Vi var över hundra företagande kvinnor som föreläste, höll workshops, åt och drack gott och umgicks. Otroligt lärorikt och spännande att lära känna många nya företagare samt att få lyssna till föreläsningar om allt från internetmarknadsföring till raw food.

Efter Biograd tog jag bussen ner till Dubrovnik för att koncentrera mig på min verksamhet under en vecka innan det bar av till Trogir för segling tillsammans med över hundra svenskar på fjorton båtar.

Segling i Kroatien, mål

Bild: Fjorton båtar, över hundra svenskar som seglar tillsammans i Kroatien.

Under september har jag lanserat två kurser: Webinars i praktiken för småföretagare och Hitta din affärsidé.

Jag har använt ett nytt sätt att hålla reda på lanseringsaktiviteter och gjort ett ark i excel med datum längst ut till vänster, utbildningarna högst upp så jag kan lägga in vilken aktivitet som ska göras för vilken utbildning på vilken dag.

Lansering-mål

Aktiviteter för varje lansering är att kontakta gamla kunder som kan vara intresserade av att gå den utbildning jag ska lansera. Därefter har jag ett säljwebinar som marknadsförs i alla kanaler (blogg, den fria utbildningen, facebook, LinkedIn, twitter).

Slutet av september spenderade jag i Sitges, Barcelona. Mikael Reuterberg som har The Villa Sunligt, Sitges, Barcelona, kommer till Content Bootcamp i Las Palmas och lär oss hur man agerar framför kameran.

Jag hade härliga dagar hos Micke och Alphonse innan jag, den sista september, flög till Santiago de Compostela för att studera spanska.

Vad jag lärt mig under september

Jag har lärt mig att det är roligt och mycket viktig att träffa likasinnade i verkliga livet så som vi gjorde i Biograd. Jag kommer att göra fler turnéer i Sverige och bjuda in till att komma och besöka mig på olika ställen i världen inom konceptet Kontoret i solen.

Jag har lärt mig att följa mina lanseringsplaner till punkt och pricka så försäljningen ökar.

Förutom ovanstående har jag lärt mig att segling inte är min grej 🙂 Jag trivs bättre på land.

Mål för oktober

I oktober lanserar jag Starta ditt webbföretag. Mitt mål är att kontakta tidigare kunder, hålla ett webinar och följa upp alla säljsignaler. Effektmålet är att sälja tio platser på pilotutbildningen.

Efter Starta ditt webbföretag börjar lanseringen av medlemsprogrammet Noffice (uttalas No office). Det är medlemsprogrammet för småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer.

Mitt stora håriga effektmål för Noffice är fyrahundra deltagare per år. För att komma dit har jag som mål att kontakta tidigare kunder, hålla säljwebinars varje vecka och att samarbeta med minst tio affilaties för att sälja Noffice. I oktober är målet att ha fem affilates och bjuda in tidigare kunder.

Jag ska också bygga klart Kontoret i solen.

Tricket är att sätta mål som är inom min kontroll att utföra. Effektmål, som antalet försäljningar eller vinst går aldrig att agera på. Det gör däremot mål som är formulerade som aktiviteter som ligger inom min kontroll att utföra. Aktiviteterna i sin tur genererar försäljning och pengar.

Det här är mina mål för oktober! När man berättar om sina mål för andra ökar chanserna att man verkligen genomför dom.

Nu är det din tur! Vilka är dina mål för oktober? Dela i kommentarerna!

Kommande gratis event

Vill du jobba smartare och leverera mera? Häng med Ann, Ann och mig på det fria webinariet Lansera Mera den 14 oktober.

Reservera din plats till Lansera Mera här.

Det är inte meningen att vi ska kämpa för våra inkomster! Småföretagarna bjuder på workshop där de tre framgångsrika företagarna Siv Thuresdotter, Qoola Qvinnor, Anders Julin, Sharefood och Anna Åberg ger sina bästa tips för ökad försäljning och svarar på publikens frågor.

Reservera din plats på Småföretagarnas webbevent här.

Missade du workshopen om att starta webbföretag? Se inspelningen här och lär dig undvika de vanligaste misstagen.

Nästa veckas artikel är för dig som är osäker på nästa steg för ditt företag. Du får en karta över vad som är lämpligt nästa steg.

Missa ingen lektion! Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag!