Den här artikeln handlar om att sätta mål som ger resultatet du vill ha. Men först en uppdatering från livet som digital nomad.

Jag har kommit till mitt älskade Ubud! Sedan åttiotalet har jag rest till Bali och jag återvänder fortfarande med stor glädje.

Men den här gången kändes det konstigt. Jag hade längtat så mycket att komma hit. Allt var som det skulle. Made hämtade mig på flygplatsen, det var ett kärt återseende. Familjen på stället jag bor välkomnade mig med stora famnen, vi hade inte setts sedan april. Jag flyttade in i mitt vanliga rum. När jag gick till Kafé Kafé för middag kände jag de karaktäristiska dofterna – det luktade Bali. Jag brukar fyllas med euforisk glädje av de dofterna. Men inte den här gången. Allt kändes konstigt.

Jag hade längtat så mycket att verkligheten inte hade en chans att möta mina förväntningar. Känner du igen det? Man gör en fantasivärld av förväntan på en plats, en relation, en resa, ett projekt eller ett företag. Det är som om fantasin ligger i vägen upplevelsen av det som är. Man blir besviken och missar allt för att upplevelsen inte är som man tänkt.

Visst är det konstigt att vi tror att vi kan tänka ut hur livet ska vara istället för att uppleva livet som är?

Nu när jag sitter och skriver har jag landat i verkligheten och känner i varenda fiber av kroppen att jag är på rätt ställe. Jag ser med spänning fram till vad fyra månader på Bali kommer att bjuda på!

Mål Ubud

I Ubud, Bali, på gatan där jag bor.

Mål för webbföretagare januari 2015

Den här artikelserien om mål kommer en gång per månaden och jag delar:

  • Viktiga händelser under månaden som varit
  • Vad jag lärt mig
  • Mål för kommande månad

Syftet är att inspirera dig att sätta mål inom din kontroll att utföra så att din verksamhet blir ännu mer framgångsrik!

Det viktigaste med att sätta mål är att målen ska vara inom din kontroll att genomföra. Allt som inte går att utföra är effektmål.

Mål uttryckta som aktiviteter att göra kommer du att uppnå. Varje gång! Det ger de resultat du vill ha i din verksamhet. Nedan följer en beskrivning av mål jag satt för december och vilket resultat som uppnåtts.

Viktiga händelser i december 2014

Det stora viktiga effektmålet i december var att sälja trettiofem medlemskap i Noffice. Målen inom min kontroll var att ha bloggutmaning och möten varannan vecka med affilates, ha webinarier tillsammans med affilates, egna webinarier och att följa upp alla köpsignaler.

Efter att ha utfört alla målen har femtiotvå medlemskap sålts under december. Målet har överträffas med råge!

När du har mål inom din kontroll gör dom då får du de resultat du vill ha i din verksamhet.

Jag har avtalat med två entreprenörer som har stora nätverk att sälja Noffice tillsammans med dom. En variant där min samarbetspartner får erbjuda tre månaders gratis medlemskap i Noffice och sedan betalar man fullt pris. En annan variant där man får köpa Noffice till starkt rabatterat pris. Det ska bli intressant att se hur de olika varianterna faller ut.

Vad jag lärt mig

Det som har fungerat allra bäst för att sälja Noffice är webinarier. Både webinarier som jag håller själv och webinarier som affilates håller. Det viktigaste i hela processen med webinarier är att följa upp med ett par mejl och fråga efter affären. Jag är mycket stolt och imponerad av alla affiliates som håller webinarier, följer upp och säljer. Det är ett fantastiskt roligt samarbete. Så mycket roligare att tjäna pengar tillsammans än var för sig.

En annan sak jag lärt mig är att höja priset gör att många köper innan en prishöjning. Det kan tyckas självklart men det är många av oss som inte höjer priserna tillräckligt ofta!

Mål januari 2015

I januari fortsätter försäljningen av Noffice tillsammans med samarbetspartners och affiliates. Effektmålet för januari är att sälja tjugo medlemskap.

Målen för att sälja tjugo medlemskap är samarbeten, möten med affiliates för att brainstorma kampanjidéer, att hålla webinarier (både egna och tillsammans med affiliates) och att följa upp köpsignaler. En av mina affilates, Annika föreslog att om alla medlemmar säljer ett medlemsskap var så kommer vi snabbt att nå årsmålet på fyra hundra deltagare. Vi är i dag strax över hundra. Klart jag erbjuder alla att vara affiliates!

I januari startar min idealkundsundersökning för ett nytt ledarsapsprogram där jag kommer att lära ut hur man bygger och leder en tribe, hur man leder ett affiliateteam och hur man leder ett team av virtuella assistenter. Effektmålet är att ta fram den bästa ledarskapsutbildningen på marknaden, inom detta område. Målet är att intervjua femton idealkunder och se mönster i behoven av ett ledarskaps program.

I januari kommer jag att erbjuda en kickstart av ditt företag. Effektmålet för kickstarten är tio deltagare. Målen är att hålla webinar, dela i sociala medier och att följa upp säljsignaler.

Till sist kommer kursen Hitta din affärsidé att lanseras i januari. Effektmålet för Hitta din affärsidé är femton deltagare. Målen är webinar, dela i sociala medier och följa upp säljsignaler.

Kommande gratis event

Lyft ditt företag till nästa nivå! Siv Thuresdotter och jag delar våra bästa tips för att ta företaget till nästa nivå! Häng med!

Reservera din plats här: http://webinarjam.net/webinar/go/1083/90a59f001b

Nästa söndag får du din online marknadsföringskarta!

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här.