Den här artikeln handlar om hur svår det kan vara att orka hela vägen – vem tar hand om dig? Det är Dr Annika Sörensen som gästbloggar hos mig.

Första gången jag träffade Annika var via webben på en kurs som jag höll. Sedan dess har vi träffats i Sverige och i USA. Jag är imponerad över hur Annika går utbildningar för storheter som Jeff Walker. Annika har alltid spännande och färsk kunskap att dela med sig.

Förutom färsk kunskap att dela så är Annika läkare och hjälper oss att hålla oss borta från stress. Här skriver hon om att orka hela vägen – vem tar hand om dig?

Dr Annika

Men vem tar hand om dig?

Jag har sett det så många gånger, entreprenörer och småföretagare som har svårt att orka hela vägen. De är utmattade av allt som måste göras, allt som de tror måste göras och allt som andra säger att man måste göra. De glömmer att basen till ett gott liv och blomstrande affärer är att ta väl hand om sig själv. De blir sin egen värsta fiende.

Som egenföretagare måste du kunna trolla med allt. Det är du som dubbelarbetar, har ansvar för produkt, sälj, kundrelationer, ekonomi, ja allt som ingår. Du känner att det förpliktigar inte bara mot kunderna utan också mot dina nära och kära.

MEN VEM TAR HAND OM DIG?

I det här läget är det så lätt att glömma bort att man måste ta hand om sig själv först. Innan det är för sent. DU är ju ditt viktigare redskap i din verksamhet, eller hur? Utan dig är din affärsverksamhet ingenting och tänk på alla kunder och potentiella kunder som då går miste om den hjälp du kan ge dem.

Det behöver inte vara så svårt men det kräver att man ser vad som behöver göras – och sedan göra det.

Basen för en god hälsa, och därmed god ork och arbetsglädje, är att sova regelbundet, äta regelbundet och att motionera regelbundet. Som du ser är regelbundenheten en gemensam nämnare för alla tre aktiviteterna och det beror på att vi är biologiska varelser. Och som sådana är vi utrustade med biologiska klockor som vi behöver gå i takt med för att må bra.

Försök hitta rutiner i detta som du kan göra varje dag, sedan göra om dem till ritualer som du vill göra varje dag och du har då hittat vägen till ditt eget omhändertagande som går på autopilot.

Dr Annika

På Gång

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

Business in Heart Online

Den 27 april kl 12 – 13 träffas Business in Heart online – ett affärsnätverk för kvinnor. Du kan delta vid två tillfällen utan kostnad. Temat 2018 är Kvinnor – relationer, tid och pengar.

Dr Annika kommer att föreläsa om att orka hela vägen.

Klicka här: http://www.businessinheart.com/natverksmote-online/#!event-list 

Vill du föreläsa på Business in Heart Online? Kontakta mig på anna.aberg @ annaaberg.se

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning om att komma över hinder för att lyckas som webbföretagare!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Billigt

Hitta din affärsidé för coacher i Malmö

13 till 15 april

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/87440 

Hitta din affärsidé för coacher i Stockholm

20 till 22 april

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/87443

Hitta din affärsidé för coacher i Umeå

4 till 6 maj

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/89116

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy