Den här artikeln är den sista i serien om närvaro, fokus och att leva här och nu som företagare. Du får min bästa teknik för att vara närvarande i nuet. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag rest från Umeå till Malmö. Här nere i södern är det fortfarande sommarvärme. Härligt! I fredags besökte jag Nina Jansdotters afterwork 38+ och träffade många spännande människor.

Jag är i ett konstigt stadium, en av min coacher kallar det bardo. För tio år sedan kom jag i kontakt med begreppet när jag läste Tibitanska dödsboken. Jag studerade för Dr Maria Nemeth och den var en del av kurslitteraturen.

Bardo beskriver livet mellan världarna och är en buddistisk term. Det finns flera bardon att gå igenom när man frigör sinnet. En del kallar det för egots död. Jag förstår det som att jag är i ett paradigmskifte i mitt liv, att jag just nu står mitt i mellan det gamla och det nya. Jag vet ännu inte vad det nya är.

Jag kan inte ta beslut för mer än ett par dagar framåt, jag vet inte vad som pågår och upplever en helt ny nivå av att vara i ”jag vet inte”. Jag kan varken röra mig framåt eller bakåt. Jag vet inte om jag får visum till USA, jag vet inte var jag ska bo. Det är svårt att få tag på lägenhet i Köpenhamn och jag får inget vettigt svar från entreprenörskollektivet jag ansökt om att bo en månad hos. Jag ser allt i paradoxer, allt verkar sant eller som en fantasi. Jag känner mig helt spejsad och samtidigt glasklar.

Allt är uppe i luften. Det enda jag kan göra är att ta en dag i taget.

Jag är glad att jag tränat på att vara i ”jag vet inte” när jag rest över världen.  Jag är glad att jag har många människor runt mig som ger mig stöd.

Teknik för närvaro

Här är jag på Ninas 38+ med Annette Wedin och Soheil Naderi (Midzone där jag talar den 10 September).

Min bästa teknik för att vara närvarande i nuet

Ohhhh, det finns så mycket intressant som distraherar! Var tionde sekund vill mina självsabotörer att jag ska kolla facebook, mejlen, whatsapp, resa på mig och koka kaffe, ringa någon, det finns inget viktigare just nu än att göra något helt annat än det jag håller på med.

Känner du igen dig?

Självsabotörerna vill inte att vi ska vara närvarande i nuet. Närvaro gör att vi lyckas. Att lyckas tar oss utanför våra rutiner och komfortzon. Det skyddar självsabotörerna oss från.

Min bästa teknik för att vara närvarande i nuet är att skriva. Jag har tre skrivrutiner som jag gör på morgonen. Förs skriver jag flödesskrivning. Jag använder en teknik som  jag lärt mig av Mai Vu med stöd i 40 days of miracles. Efter det gör jag en rädslo inventering och mediterar. Efter jag har läst min inventering högt för en person skriver jag mina tacksamheter enligt A path to wealth. Efter det gör jag yoga och mediterar.

Allt detta gör mig lugn och mer närvarande.

Vad är din bästa teknik för att vara mer närvarande?

Nästa vecka startar temat Ge plats! Du får veta vitsen med att ge plats till andra.

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

På gång

Den 10  september talar jag i Malmö! Kom!

https://www.facebook.com/events/1057623414324830/