Ann-Catrin Hansson berättar om minnet av ett livsöde som förändrade hennes liv till ett liv på egna villkor.

Mycket nöje!

/Anna

Anki Hansson”Om du alltid tittar i backspegeln så ser du inte framåt”. En snabb blick tillbaka, utan att fastna där, skapar minnet av ett livsöde som förändrade mitt liv.

Jag är högutbildad med chefspositioner och träning som en viktig del i livet. För 6 år sedan föll jag så illa i samband med en löpartur och fick en svår handledsfraktur som resulterade i en lång kamp inom sjukhusvärlden med otaliga operationer och som slutade med kroniska nervskador, artros och migrän och sekunder från döden.

Efter 6 års kamp skickades jag hem med en uppdaterad journal och en insikt om att livet blir totalt förändrat. I min resväska fanns medicindosetter, hjälpmedel och läkemedelsinstruktioner. Från ett underbart, friskt liv till ett liv med ständiga smärtor och medicinberoende.

Jag hade två val: antingen ge upp och leva på detta sätt eller kämpa och komma tillbaka, trots smärtorna.

Valet var inte så svårt. Jag fokuserade på framrutan och såg alla möjligheter som fanns framför mig. Det kunde faktiskt bli bättre. Jag styr faktiskt över mitt eget liv, ingen annan. Jag hade faktiskt allt jag behövde, hur svårt det än var. Det jag valde att fokusera på, det såg jag. Den bild jag såg var glädje, lycka och skratt. Med den tanken med mig, så valde jag alternativ medicin, mental styrka och en otrolig motivation att lyckas.

Sedan februari 2012 är jag medicinfri men med smärtor som är hanterbara. Jag fann lyckan i zumba och utbildade mig till zumbainstruktör. Jag tränar fullt ut och håller även egna grupper.

Jag återgick till mitt arbete som chef men började ifrågasätta mitt liv jag levde. Var det verkligen detta jag ville göra? Jag valde att säga upp mig och fundera ut vad jag ville göra. Skrämmande men vilken utmaning! Jag har bara ett liv och det är mitt!

September 2012 startade jag företaget ”AnnCatrin Hansson Utveckling Online” som fokuserar på utveckling vilket jag brinner för. Vilka ofantliga möjligheter som finns! Tanken är att hjälpa individer och företag att hitta rätt fokus för att se resultat, prestera på topp och verkligen lyckas med sina mål i livet. Med coaching/rådgivning, handledning, föreläsningar, kurser och utbildningar utvecklar jag individer och företag.

Mitt budskap är; genom att utveckla individer, utvecklar jag företag. Investera i dig själv och dina medarbetare! Jag älskar mitt arbete, mitt företag och det jag åstadkommit. Nu är jag min egen chef och får arbeta med min passion i livet – att arbeta med utveckling!

 

Just nu är jag i en utvecklingsfas av företaget. Jag ska satsa på den digitala arbetsmarknaden. Anledningen till det är att jag arbetar förebyggande för min egen skull och att jag vill leva mitt drömliv. Mina nervsmärtor har gett effekt av bland annat köldresistens som innebär att den svenska vintern är tuff för mig. Så varför inte byta ut snöhögar till sandpyramider tänker jag . Den möjligheten finns som ”Dinos”. Jag älskar även att resa! Målet är vintern 2014/2015.

I utvecklingsfasen av företaget så arbetar jag som underkonsult till AF, ca 15 timmar i veckan. Resterande tid satsar jag på att utveckla företaget. Jag har en tydlig målplan för år 2013 och år 2014 som är ledstjärnan till att jag ska lyckas nå mitt huvudmål att leva på mitt företag, platsoberoende.

Ni som vill skapa ett liv på dina villkor. Var målfokuserad. Tro på dig själv och ditt arbete/företag Ge aldrig upp! Ingenting är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid att genomföra men det går! Om du inte har styrkan själv, ta hjälp av någon du har förtroende för.

Ann-Catrin Hansson

Utvecklingskonsult

Få alla 7 artiklarna i din inkorg! Skriv din mejl nedan:


Få 7 inspirerande artiklar om ett liv på egna villkor!

Fyll i din bästa mejl nedan och få första artikeln redan idag