Den här artikeln är skriven av Camilla Näslund. Första gången jag träffade Camilla var många år sedan då hon jobbade med inredning. Jag minns Camilla som en tornado av energi som genomförde stordåd.

Jag har följt Camilla genom sockerberoende, operation och efterföljande komplikationer.

Jag sökte en karmapartner för att komma ut mer mer andlighet och Camilla svarade direkt. Jag är glad att varje måndag prata med Camilla om andlighet.

Mitt liv är min viktigaste business

Först av allt så vill jag säga att jag är så ödmjukt tacksam över att få möjligheten att gästblogga här hos dig Anna! Jag har följt dig länge och jag har sett din resa. Den är inspirerande och jag är verkligen glad över att du slagit in på den viktigaste banan för oss människor, andligheten. Dina artiklar om medberoende är så viktiga i entreprenörslivet. Tacksam över att få ha dig som mentor i viktiga livsfrågor. Fantastiskt utvecklande med så mycket kärlek och vägledning.

I maj fyller jag 50 år. En stor del av mitt liv har passerat och den större delen av mitt yrkesliv. Det har, precis som i många andras, hänt en hel del i mitt liv. Det är så mycket jag förstår sent i livet och det har varit en lång förlåtelseprocess som fortfarande pågår.

Jag är uppväxt i Nordingrå i Höga Kusten. Mitt i en oerhört materialistisk och upptagen entreprenörsfamilj fick jag tidigt lära mig att vara vuxen trots att jag fortfarande var barn. En sak som präglat mig oerhört är att min nyfikenhet aldrig stillades när frågorna kom. Oftast när jag frågade om saker så fanns endast standardsvaret: DÄRFÖR! Min farfar blev en sund ledare för mig. Jag har långt senare också förstått att många svar jag fått faktiskt inte var öppna svar fulla av kunskap utan de vuxnas egna åsikter. Jag har aldrig känt mig hemma bland släktingar då det funnits mycket alkohol, avundsjuka och elakheter i den miljön. Minns min gudmor som mobbades svårt för sin fetma i vår familj och hur ont det gjorde inuti mig. Jag tror det var det som drev henne till en överviktsoperation som hon också omkom i sviterna av 1990. En djupt tragisk händelse för mig. Jag lovade mig själv att aldrig mobba någon efter det jag såg. Hon är mig saknad då hon var en av få vuxna som var verkligt närvarande i samtal med mig. Allt detta har också gjort mig enormt lösningsfokuserad vilket har blivit till en stor gåva i livet men också en stor fara. Särskilt under min rehabilitering efter en anoxisk hjärnskada 2013.

Min nyfikenhet har aldrig försvunnit och jag är en person som vänder och vrider på saker och jag har ofta fått höra att jag tänker ”bakvänt”.  Min pappa sa alltid till mig: – Camilla, din generositet kommer att bli din död! Under lång tid hörde jag pappas röst inom mig men alltid med samma svar inifrån mig själv att jag inte trodde på det han sa. Jag har alltid velat hjälpa andra, alltid värnat om de som haft det sämre än jag och alltid sett svårigheter som en slags smärtsam kärleksfull potential för mänskligheten att lära sig av.

Jag har ingen som helst utbildning annat än grundskolan. Jag hoppade av gymnasiet och dömdes ut som någon som aldrig skulle kunna bli något utan utbildning. De åsikterna förföljde mig länge inom mig. Började mitt yrkesliv inom restaurang som restaurangbiträde, kallskänka och kock. Jag tog på mig sådant jag inte hade utbildning för och testade mig fram. Trial and error. Litet Pippi Långstrump över mig med tanken att ”Det har jag aldrig gjort men det klarar jag säkert.” Jag Lärde mig en hel del om att vara entreprenör under resan då jag nästan alltid jobbat för småföretagare. Här var det bara att bevisa sig. Mina chefer var drivna 40-talister. Från restaurangbranschen tog jag mig så småningom in i säljyrket genom att välja de ”lägst ställda” säljyrkena som dammsugarförsäljare och hemförsäljning. De krävde aldrig någon utbildning. Jag hade ingen erfarenhet så jag fick ta det som fanns. Jag gjorde det bästa jag kunde av det jag hade framför mig.

Jag gick vidare in i butik och agenturvärlden och lyckades sälja en hel del. Lärde mig de flesta kryphålen i offentlig upphandling och allt om hur man manipulerar människor att köpa det jag sålde. Jag fick oerhörd bekräftelse på mitt manipulerande sätt att sälja av mina uppdragsgivare som gav goda resultat men jag mådde otroligt dåligt under tiden. Hur kunde något med så goda resultat få mig att må så fruktansvärt dåligt? Den säljskola jag fått var effektiv kortsiktigt men det sättet fick mig själv att skämmas över vad jag gjorde. Det kändes aldrig renhårigt men ett jobb måste jag ju ha. Hade ju barn att försörja.

Jag hade dock några otroligt fina kunder och samarbetspartners som jag engagerade mig helhjärtat i som människa och hjälpte allt jag kunde. Det gjorde att jag på ett sätt kunde stå ut med resten av min situation. Under den här tiden åt jag nästan ihjäl mig och till slut satte jag själv stopp för allt genom en svår fallolycka i en trapp. Vid fallet vägde jag över 180 kg. En olycka som sedan ledde till ett av mitt livs absolut sämsta beslut för min hälsa. En överviktsoperation.

Upplevelsen och känslan jag bar av att alltid behöva prestera mera för att jag var outbildad utnyttjades också till fullo. Mina arbetsgivare/uppdragsgivare visste mycket väl om min akilleshäl. Jag ville ju vara öppen med att jag inga papper hade på det jag tyckte själv att jag kunde. Jag var ju inte verifierad någonstans av någon annan än mig själv. Att jag också var fet blev ytterligare en del av problematiken. En fet människa anses både lat, ointelligent och karaktärslös. Tappat en stor miljonaffär för att jag var fet. Kunden upplevde mig som karaktärslös och vågade inte anlita mig, trots att jag hade bästa förslaget. Gissar att mannen som mötte mig vägde minst 120 kg. Jag ville ju bara vara bra och behålla mitt jobb. Dagens industri har intervjuat mig om den mobbingen i näringslivet som fet. Som outbildad var det den ständiga rädslan att få sparken och hur jag såg ut var ju ingen fördel direkt. Vissa saker som jag fick höra och som jag aldrig vågade säga emot eller sätta stopp för har jag förstått att det skadat mig enormt.

Kommentarer som:

 • Du är inget utan oss….
 • Jag satsar på dig nu trots att du är outbildad för att jag tror på dig även om det finns många som är mer kvalificerade än du…..
 • Ja, men du som är så driven och duktig kan ju lätt göra detta också…..och ta mer ansvar…..du lär dig…..
 • Du får fria händer trots att du ingen utbildning har….
 • Det där klarar du aldrig…

Långt senare har jag förstått det sjuka i hela situationen. Att jag var en sockerberoende som också samtidigt blev medberoende till uppdragsgivare som var medberoende till mig i ett oerhört sjukt system var en verklig mardröm. Ett sätt att lägga skuld på den outbildade individ jag var/är, alldeles säkert inte medvetet men ändå. Ett sätt att få mig att göra ännu mera var också att få mig att förstå att jag var lätt att byta ut. En mardröm jag inte kunde ta mig ur. Jag var inte med i facket och inte i akassan. Facket och kollektivavtal var småföretagarnas mardröm. Som ensamstående mamma skulle det vara en katastrof att få sparken. Kollektivavtal var det ingen som skrev på av de småföretagare jag jobbade för. Jag jobbade med rädsla i mitt nervsystem som blev till inre stress som skapade min självmedicinering med mat och alkohol.

Det är sällan eller aldrig det talas om att aktivt beroende och medberoende verkligen kan pågå samtidigt och åt olika håll. Det är oftast antingen eller. Alla mina arbetsgivare/uppdragsgivare har vetat om mitt sockerberoende. Det har ju också varit oerhört tydligt via min grava övervikt. Samtliga har ofta köpt och bjudit på min drog. Drogen var ofta belöning för goda resultat i form av middagar, alkohol och s k gofika. Jag har sällan eller aldrig kunnat säga nej i den tacksamhetsskulden jag burit för att de anställt mig som outbildad och gett mig chansen till ett yrkesliv. Inte heller för att kontrollförlusten varit total över min drog. Flera av dem har påpekat min ohälsa i ena andetaget och bjudit mig på bakelser i det andra. Jag upplevde att de aldrig heller förstått sitt eget medberoende och kaoset båda parter varit inblandade i. Kunskap om beroendesjukdomens mekanismer och medberoende är det tyst om på arbetsplatserna.

Under senare år har jag förstått att olika beroendeställningar i närings och yrkesliv utnyttjas på olika sätt utan att någon förstår den stora skada det gör för alla inblandade. Av detta kommer långtidssjukskrivningar, uppsägningar och arbetslöshet men även ekonomisk misär för många. När jag berättar om min resa och mina erfarenheter för andra så vågar också andra berätta om sina för mig. Jag har förstått att jag inte är ensam.  Beroende och medberoende är inget man talar om i det framgångsrika näringslivskorridorer vi vandrar genom. Jag tror att medberoende kan vara en stor grund i alla som diagnostiseras med utmattningssyndrom. Att vara en ”peoplepleaser” kan lätt bli en människas undergång.

Beroendesjukdomen är den lägst ställda sjukdomen i vårt samhälle. Starkt belagd med skam och skuld har vi svårt att våga ta bladet från munnen och berätta. För mig var det extra svårt för sockerberoende var och är ännu ingen sjukdom som finns som diagnos i Sverige. Jag bad om hjälp men fick ingen annan än rådet att äta mindre och röra på mig mera från vården. Hade jag varit alkoholist eller knarkare hade förmodligen jag fått sparken istället eller tvingats in på behandling om jag skulle ha velat behålla jobbet. Det hade varit bättre.

Jag har under åren tänkt tankar som:

 • Hur kan jag vara så otroligt dum i mina val, jag som ändå är en hyggligt intelligent människa?
 • Varför kan jag inte ta mig ur detta?
 • Hur skall jag våga säga emot med min bakgrund?
 • Vad är det som känns så fel? Vad är det för fel på mig?
 • Hur skall jag få ett jobb igen om jag lämnar den här småföretagaren i sticket?
 • Vem vill ha en sån svikare?
 • Hur kan jag ens tänka tanken att jag inte ska ta ansvar?
 • Har jag tagit fan i båten får jag ro den iland.
 • Varför är det ingen som förstår mig?
 • Om jag jobbar mer så blir det nog bättre…

Jag överskred alla mina gränser för vad som var hälsosamt och blev företagssamvetet från helvetet. Jag jobbade som om jag ägde företagen jag var anställd i eller hade uppdrag åt. Allt för ca 20 000 kr per månad. Jag var ju inte värd mer…… Jag startade t ex dagen kl. 0430 och avslutade runt kl.2200 för att spara pengar till företagen och inte övernatta på hotell. Jag körde bil istället för att flyga för att inte kosta så mycket pengar ur kassan direkt. Jag jobbade nästan alla helger för att det inte skulle gå åt skogen och för att kunna ro i land det jag dragit igång för att få in pengar. Jag var helt slut och djupt olycklig. Det var aldrig någon som såg det faktiska vansinnet och satte stopp.

Till slut gick det inte. Jag var inblandad i lögner i uppdragsgivarnas familjer runt företagens ekonomi och jag fick skulden för att företag gick dåligt trots att jag inte var ägare och dessutom jobbade jämt. Jag krossade min familj, mina älskade barn och mig själv, jag gjorde inte heller något gott för mina arbetsgivare/uppdragsgivare på slutet. Jag nästan dog på kuppen. Mitt omdöme var söndrat. Min hälsa i botten. Beroende, medberoende till medberoende och jag ville bara dö…… Jag fick hemska mail när jag sade upp mig.

Min pappas ord ringde i mina öron; – Din generositet kommer att bli din död. Jag var svårt medberoende till mina arbetsgivare/uppdragsgivare och de till mig. Jag visste att jag skulle dö på kuppen om det inte fick ett slut.

En av mina allra bästa kunder jag haft längst som jag fick en varm och bra relation till, skrev ett otroligt fint rekommendationsbrev till mig som blev min absoluta räddning. Där och då förstod jag att jag var med människor som inte förstod hur de kunde ge mig de bästa av förutsättningar och miljö och jag detsamma till dem. Hans rekommedationsbrev gick ut på att den arbetsgivare som förstår och engagerar sig i mina ”skills” och min personlighet på ett professionellt sätt kommer att kunna skörda mycket under lång tid i både lojalitet, pengar och prestation. Han hade skrivit ner hur han uppfattade min kompetens och min potential. Jag behövde den bekräftelsen för att vakna och inte tappa mitt förstånd. Hans ord öppnade mina ögon och jag fick äntligen ett värde och en bekräftelse på vad jag faktiskt kunde långt bortom stressad ”försäljningsmanipulation.” Det blev helt ovärderligt för att kunna bryta det sjuka mönster jag befann mig i och där jag helt tappat mitt eget värde.

Jag förstod ohälsan i mina egna val. Jag förstod att jag varit gränslös och ansvarig helt själv för den gränslösheten. Den förståelsen gjorde mycket ont men var absolut nödvändig. Det finns verkligen inget ont i mina olika arbetsgivare/uppdragsgivare och jag tror säkert att alla har både bra och mindre bra saker att säga om mig. De kan ha upplevt det helt annorlunda men det jag vet idag är att jag var en aktiv beroende men också medberoende till medberoende arbetsgivare/uppdragsgivare. Det var ingen bra kombination när ingen har koll och kunskap om det och förmågan att bryta mönstret så blir det förödande för båda parter.

Jag har alltid känt skuld inför mig själv över att jag slutat som säljare tills jag insåg att jag behöver en sund och förstående omgivning för att kunna använda min förmåga på bästa sätt och i fullt tillfrisknande. Jag kände skuld fram till det ögonblick jag förstod att jag kunde använda all min kunskap, min drivkraft, mitt engagemang och mina säljresultat på ett nytt och mer kärleksfullt sätt utan att manipulera. Genom min inre drivkraft och mitt engagemang att hjälpa andra istället för att sälja till andra så förstod jag skillnaden. Jag vände på mitt tänkande…..

Det jag använt för mig i samtalen med mig själv som utvecklat mig i en ny riktning har varit följande meningar:

 • Är jag villig att göra annorlunda och hur isåfall?
 • Vad väcks i mig?
 • Gynnar detta mitt tillfrisknande och hela min hälsa?
 • Vad kan jag ge in i det här mötet, till den här människan eller in i den här miljön?
 • Vad och hur kan jag hjälpa till?

Jag har också behövt hitta min flock. Den är liten men håller hög andlig kvalité. Jag har heller inget behov av att den flocken skall vara kvantitativ, bara kvalitativ. Ja, jag har känt mig vilsen men aldrig ensam. Jag har sökt och funnit mig själv i en ohälsosam soppa. Förstått att min bägare inte skall vara halvfull. Den behöver svämma över så det räcker både till mig själv och andra. Det är då jag är som bäst och får förmågan att använda kraften som är starkare än mig själv att få verka kärleksfullt med goda resultat i mitt liv.

De bästa och mest produktiva stunderna i mitt liv idag är när jag släpper taget och inte styr med huvudet utan med hjärtat. Det händer allra mest när en kraft starkare än jag själv får leda mig. När jag forcerar och försöker med kontroll styra så faller det.  Return of investment har fått en helt ny betydelse för mig och jag har gått från en mentor till flera. Jag har rådgivare på olika områden i livet. Det innefattar fysiskt, psykiskt, socialt och andligt men numera också ekonomiskt och vad gäller min framtid som entreprenör.

Jag är idag sjukpensionär med en demensliknande problematik men också andra hjärnskador som satt en låg nivå på mitt orkkonto. Idag är det oerhört ansträngande att ha roligt. Jag behöver hushålla med mig själv och den energi jag har.

 

Min resa har varit helt fantastisk med många insikter, om än svår. Jag faller fortfarande igenom i olika relationer ibland men min medvetenhet finns och jag får ständigt förlåta mig själv och be om förlåtelse till andra när jag faller igenom. Tränar mig på att skala av och kliva ifrån gamla beteenden. Min skada 2013, som blev mitt livs trauma där supersäljaren tappade talet, minnet och hamnade i rullstol har blivit mitt livs absoluta möjlighet. Sedan skadan har jag hittat min egen rehab med bl annat Gary Vaynerchuk som inspiration i min talträning 2013 och som tog mig ända till ett personligt möte med honom i början av december 2017.Jag vill gärna vara med och bygga en apphjärna för oss med dåligt minne och vi är en hel del. Över 50 miljoner människor har demensdiagnos idag och det ökar för varje år. Minnesproblematiken hittar vi dessutom i allt större utsträckning hos överviktsopererade, utbrända och personer med t ex ADD & ADHD.

Jag hoppas min pitch jag fick möjlighet att göra för Gary Vaynerchuk i Göteborg kommer att landa i något bra för alla dessa människor jag vill hjälpa. Han öppnade i alla fall min mail i min tfn och mailade sig själv en påminnelse om att han skulle återkoppla till mig för att prata vidare om idén.  Jag kände att han fattade exakt vad jag ville åstadkomma. Kanske blir jag den första människan med demensproblematik som bygger ett digitalt modernt minneshjälpmedel i form av en apphjärna för iphone & android med hjälp av världens främsta apputvecklare?  Jag är i alla fall redo att göra gott för andra. Jag har lärt mig att uttala det jag vill högt, ha tillit till universum. Det gör det lättare för andra också att förstå hur de kan vara delaktiga och hjälpa till. Jag har slutat skämmas över att be om hjälp! Har tillit till processen och har dessutom slutat skämmas över att saker och ting som jag uttalar inte blir av. Så tacksam över att jag fick möta en av de viktigaste för min rehab.

För 4 år sedan kunde jag inte prata, jag satt i rullstol och det kändes som om jag hade förlorat allt. Att jag lever är mitt mirakel och utan en kraft starkare än jag själv, som talade till mig inuti så hade jag inte klarat det jag nu klarat. Min hälsa har inte varit den bästa genom livet. Glad och oändligt tacksam över att jag hittade förmågan att lyssna på mig själv och hitta en väg in i ett bättre liv för mig själv även om vissa skador är permanenta. Mitt liv har varit fullt av ömsom kärlek ömsom självförakt. Jag försöker idag leva mer balanserat och ge mig in i mitt andliga gym för att hångla upp min själ varje dag.

 

Jag har sedan skadan (med fantastisk hjälp) lyckats skapa och skriva böckerna OSÖTAT & HÅNGLA UPP SJÄLEN, gjort ett lätt stammande radioprogram, öppnat min personliga blogg , hjälpt skadade och sjuka överviktsopererade att överleva online via min blogg och via messenger. Jag är sponsor till andra beroende och det hjälper mig mycket själv också. Att en beroende hjälper en annan beroende saknar verkligen motsvarighet.  Har världens bästa sponsor dessutom. Ska försöka hjälpa fler bl a genom min podcast som just sett dagens ljus. Jag är så tacksam för allt detta. Oerhört tacksam att allt kunnat ske digitalt hemma i sängen och soffan när jag nu försökt hitta en ny betydelse och väg i mitt liv. Oändligt tacksam för sociala media.

Under 2018 planerar jag starta min arbetsträning med 5 timmar i veckan. Jag har fått ok av Försäkringskassan och det känns bra. Under två år kan jag testa mig fram. Jag har märkt att jag behöver tillhörigheten och kunna uträtta något för att inte bli deprimerad.  Jag vill försöka ta mig in i något nytt sunt sk ”arbetsliv” på mina egna villkor. Jag har hittat en fantastisk arbetsgivare som är insatt i problematiken i allmänhet men i min problematik i synnerhet. En arbetsgivare som jag drömt om länge att få möta och som ser min potential trots skadan och som kan ge mig en chans. Jag tänker fortsätta lyssna inåt och använda det jag har och låta kraften leda mig rätt. Jag har gjort många misstag i mitt liv, skapat kaos och oreda och säkerligen skadat många människor på vägen. Jag jobbar med mig själv och ger mig alla verktyg jag kan för att bli en bättre version av mig själv en dag i taget. Det finns säkert människor som aldrig kommer att kunna förlåta mig för sådant som hänt med mig inblandad men jag har förlåtit mig själv och andra och jag kan nu gå vidare och ta hand om konsekvenserna av min aktiva sjukdomstid.

För dörren står nu ett större ansvarstagande för de konsekvenser mitt beroende och medberoende fört med sig som bl a ansökan om skuldsanering, sorge- och fortsatt traumaterapi för att komma igenom sorgerna av min skada. Jag behöver en fortsatt utveckling av mig själv i vardagen och mina relationer med 12 stegsprogrammet och dess gemenskap, en återställning av min överviktsoperation och att göra allt jag kan för kärleksfull läkning tillsammans med mina nära och kära.

Jag hoppas kunna jobba bort allt vad prestige är, ta fram den mer busiga, spontana och glada Camilla och leva de sista åren med henne fullt närvarande. Min älskade kärlek Petra Igemark är min stora inspirationskälla. Hon är en sann utmaning på djupet av den jag är och både triggar och utmanar mina rädslor. Jag lär mig massor av denna fantastiska kvinna och jag får lära mig mycket om mig själv i min relation till henne. Det är snart tre år sedan vi möttes och vi börjar nu så sakteliga förstå varandra. Det är stort.

Jag skall fortsätta att skriva mig fram i livet så några fler böcker blir det säkert. Min fjärde bok skrivs just nu och heter STYMPAD – den sjuka sanningen om överviktsoperationer. Den gör jag tillsammans med Maria Jallow. Kanske vågar jag ge mig på att skapa en roman framöver också.

Jag har aldrig och kommer aldrig att ge upp för mitt liv som är min allra viktigaste business och tar jag hand om det finns det också möjlighet att uppfylla mitt livs syfte, att hjälpa andra!

Kram

Camilla Näslund

girlinchange@gmail.com

Är du nyfiken på mina böcker så kan du beställa dem via swish 070-766 20 20 och då skriver du vilken bok du beställt i swishmeddelandet. Maila din leveransadress på petraigemark@me.com om den inte får plats i swishmeddelandet. Det går också bra att smsa leveransadressen.

ADDICTED – min självbiografi om mitt liv i sockerberoende, 249 kr inkl frakt

HÅNGLA UPP SJÄLEN, vardagsandlighet dag för dag, 249 kr inkl frakt

OSÖTAT – guide och kokbok för ett skönare liv utan socker, 249 kr ink frakt

Beställer du alla tre som som present till dig själv eller någon annan så får du dem för 600 kr inkl frakt, du sparar  kr. Begränsat antal. Finns ett begränsat antal bokpaket kvar. Då skriver du bokpaket i ditt swishmeddelande. För dig som inte bor i Sverige tillkommer utlandsfrakt på dessa priser.

Är du intresserad av min kommande kurs, svart bälte i sockerfri livsstil? Maila mig då på girlinchange@gmail.com så skickar jag dig en inbjudan när det är dags.

 

Här hittar du mig:

MIN PODCAST

BLOGGEN

Instagram: @girlinchange @hanglauppsjalen @addictedsweden

FACEBOOK via mina sidor: 

Hångla upp själen

Addictedsweden

Osötat

På Gång

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

Business in Heart Online

Den 2 februari kl 12 – 13 träffas Business in Heart online – ett affärsnätverk för kvinnor. Du kan delta vid två tillfällen utan kostnad. Temat 2018 är Kvinnor – relationer, tid och pengar.

Klicka här: http://www.businessinheart.com/natverksmote-online/#!event-list 

Vill du föreläsa på Business in Heart Online? Kontakta mig på anna.aberg @ annaaberg.se

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Releasefest

Kom på fest när vi släpper boken om att vända självsabotörer till självhjälpare!

Klicka här: https://www.facebook.com/events/179881549262541/

Webinar om att vända självsabotörer till självhjälpare

Malin Lundskog berättar om självsabotörerna Oj, jag glömde och Allt eller inget. Anna berättar om vad självsabotörer är och var de kommer från.

Klicka här: https://zoom.us/meeting/register/ed583d196d4ffd77c5b9141539e44ee6

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning om att komma över hinder för att lyckas som webbföretagare!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Billigt

Ny kurs i hur du vänder självsabotörer till självhjälpare! Nya sabotörer, ny skrivprocess!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/85799-hang-med-du-ocksaa

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy