Den här artikeln handlar om att skjuta upp deadlines. Om att halka efter, om att inte hinna med. Du vet då det känns som saker bara händer en och strular till allt.

Det här är den sextonde artikeln, i en serie om femtiotvå, om medberoende och företagande. Först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan fick jag ett trevligt mejl!Jag får ett pris på Women  Economic Forum i New Delhi i början av maj. Jag är överraskad och hedrad! Jag tilldelas utmärkelsen för:

”Iconic Women Creating a Better World for All”

Just nu befinner jag mig i England på en retreat i vackra Somerset. Imorgon flyger jag till Sverige!

Somerset, England!

Möter du deadlines?

Känslan då man halkar efter, då allt bara hopar sig och man har inte en möjlighet att hinna leverera. Känslan av utmattning och att aldrig räcka till. Känslan av att ha förlorat kontrollen.

Känslan av förlorad kontroll är vanlig hos medberoende, hos alla typer av beroende. Faktum är att, hur bakvänt det än låter, så vill vi släppa kontroll.

Det finns ett stort mått av frihet i att känna så mycket tillit att vi kan slappna av och släppa kontrollen.

Så länge vi inte tar ansvar för att vi vill släppa kontrollen så kommer vi att skapa situationer som liksom under radarn gör att vi förlorar kontrollen.

Det är stor skillnad på att förlora kontrollen och att släppa kontrollen. 

Både förlorad kontroll och släppt kontroll skapar massor av energi. Vi vill ha energi. Förlorad kontroll skapar energi vi definierar som negativ och känns som otrevliga överraskningar och till och med chocker. Släppt kontroll skapar en energi som känns som frihet, pirr i magen, förväntan, exalterad.

Att släppa kontrollen krävs att vi medvetet skapar situationer som känns tillräckligt trygga för att släppa kontrollen. Det krävs att vi är villiga att bära tyngden av våra önskningar och vad vi vill uppleva.

Släpper du kontrollen eller förlorar du kontrollen när du ska nå en deadline?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att aldrig avsluta projekt.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/