Den här artikeln handlar om när du genomfört alla drömmar, skapat allt du vill ha, när allt roligt är över – vad händer då?

Men först ett par rader från livet som digital nomad. Just nu är jag i min hemstad Umeå. Sommar i Umeå är fantastiskt. Blommorna, björkarna, dimman över Röbäckslätten när jag kör hem i natten.

Jag fascineras av hur det direkt känns som om jag var här i går fast det egentligen är nio månader sedan.

Roligt

Prästkragar i Umeå.

När allt roligt är över …

Något jag ofta möter hos mina kunder är en rädsla för vad som händer efter drömmar är förverkligade. Det är säkrare att drömma än att faktiskt leva drömmarna. Det känns som om det tar slut efter drömmen är förverkligad. Ska jag bara leva i lycka och sus och dus? Vad händer när allt roligt är över?

Jag har förverkligat drömmar många gånger. Stora och små. Det är alltid lika spännande och roligt. Men först möter jag mitt eget motstånd. Alltid.

Motståndet kommer innan jag börjar förverkliga drömmen. Just när jag är beredd att göra verklighet av mina idéer. Då kommer tvivel och alla röster som säger att jag inte ska göra det. Till och med säger att det är farligt.

Om jag gör som rösterna säger så skulle jag leva i mina rutiner och inom min trygghetszon.

Det är i det här läget som en röst säger att det är bättre att drömma för efter allt det roliga tar slut så finns där inget mer.

Det är både sant och inte sant. Efter förverkligandet av stora drömmar kommer ett tomrum. En void. Det är mellanrummet mellan den gamla drömmen och den nya.

Det är som att komma ner från att ha varit hög. Det är inte så olika faktiskt. Att lyckas med sitt företag gör en hög på massor av känslor. När man kommer ner gör det ont. Kroppen reagerar med att vilja ha mer kickar. Det är en stor risk att man söker nya och fler kickar istället för att komma ner och landa.

Det är av högsta vikt att vi lär oss att landa på ett bra sätt. Här är mina tips för att landa:

  1. Acceptera smärtan av att komma ner
  2. Acceptera att du inte vet nästa dröm
  3. Ta ett bad med epson salt
  4. Bjud dig på helkroppsmassage
  5. Ät hälsosam mat
  6. Undvik alkohol
  7. Gör någon typ av träning/rörelse ex vis yoga, promenad, cykla, simma, spring
  8. Prata med någon du litar på och berätta exakt hur det känns
  9. Skriv

Vad är dina bästa ”komma ner” tips! Skriv i kommentarerna!

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/