Emma Lindqvist beskriver hur det kan vara ”när jag känner i hela magen att det jag gör är rätt … ” – ett liv på egna villkor. Emma berättar om hur tufft det kan vara att driva företag och sälja men också varför det är värt allt.

Mycket nöje!
/Anna

När jag känner i hela magen att det jag gör är rätt …

EmmaOtryggt, svårplanderad framtid, ojämn inkomst och aldrig en känsla av att vara ledig. Det är så jag har valt att leva. Eller, i teorin var det ett val, men aldrig i praktiken. Kanske har jag ett starkt behov av känslan att ha ett fritt arbete, men det är bara en känsla. På riktigt är jag slav under försäljningen, precis som alla andra företagare.
Men livet som företagare är också ett party.

Jag är journalist och skolad av den anrika journalisthögskolan på Stockholms universitet. Där fick vi lära oss att vara journalister, vilket innebär att granska makten, spegla verkligheten och vara oberoende och objektiva. Det är inte för inte de flesta journalister, historiskt sett, väljer åt vänster i riksdagsvalet, men de flesta dagstidningar är, traditionellt sett, högerägda.
Det jag vill säga är att journalister får lära sig att inte sälja sig, men den krassa verkligheten betyder att företagen (tidningarna) måste dra in pengar för att överleva.

Som ”vänsterfostrad” i skolan och ”sossefostrad” i hemmet får jag fortfarande, efter fyra år, bestiga berg för att sälja i den omfattning som krävs. Låter det jobbigt? Det är jobbigt, men det finns något mer också, något större, som gör att jag vill fortsätta.

När jag känner i hela magen att det jag gör är rätt, när jag har en idé som jag är helt övertygad om kommer att slå stort och när känslan av att jag kan förändra världen infinner sig, då är min firma värt allt. Då är min lilla kontorsplats den bästa platsen på jorden och jag är den bästa chefen man kan ha.

Att vara företagare är att välja liv, och livet är inte ett partaj varje dag, men många dagar i en företagares liv består av att förbereda partyt. Och du vet ju hur roligt, pirrigt och förväntansfullt det kan vara. Mitt tips är att omge dig med bra festfixare, så kommer du att få god hjälp på vägen.

Här kan du läsa mer om Emma.

Få alla 7 inspirerande artiklarna i din inkorg! Skriv in din mejl i formuläret nedan:


Få 7 inspirerande artiklar om ett liv på egna villkor!

Fyll i din bästa mejl nedan och få första artikeln redan idag