Den här artikeln handlar om vinsterna av att ha hög närvaro som företagare. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag rest från Umeå i norr till Köpenhamn i söder. Maria Appelqvist och jag har bilat sakta över Sverige och besökt vänner längst vägen. Jag startade i Nordmaling, Maria hämtade upp mig och vi fortsatte till Nordingrå, Stockholm, Kalmar, Österlen och till sist Malmö och Köpenhamn.

Jag har fascinerats av hur vackert Sverige är. Förr har jag alltid satt palmer, stränder och turkost hav högst på listan. Men Sverige är vackrast! Så grönt! Sjöarna! Skogarna! Havet! Det kuperade landskapet! Röda hus med vita knutar!

Närvaro

Solnedgång utanför Kalmar.

Närvaro i nuet som företagare?

Varför ska man ha närvaro i nuet som företagare? Mindfullness, yoga, andning, meditation, Eckart Tolle, Byron Katie. Det finns massor med sätt att skapa mer närvaro men vad vinner vi på att vara mer närvarande i nuet som företagare?

Ett vanligt misstag jag ser hos mina kunder är att de å ena sidan är i dåtid – tidigare har jag inte lyckats sälja, mina kunder förstår inte sitt bästa, jag kommer aldrig att lyckas. Eller att de är i framtiden – jag ska omsätta 10 miljoner, ha städhjälp, resa, ha ett team som gör all min marknadsföring och försäljning.

Känner du igen dig?

Tidigare satt jag fast i dåtid eller framtid och fick aldrig ihop det. Det var oerhört stressande och jag skämdes att jag aldrig fick till det.

Ett sätt att vara mer i nuet är att ta ett fast grepp om ekonomin och vara helt ärlig med dig själv hur det ser ut. Många är rädda för att ha järnkoll på ekonomin. Då kan en väg dit vara att träna att vara i nuet på andra sätt. Meditera, gör Mindfrullness, gör frigörande andning, yoga, läs Eckart Tolle, gör The Work av Byron Katie. Prova! Du kommer att bli mer närvarande och öka dina chanser att lyckas!

Vad gör du för att öka din närvaro?

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

På gång

Den 10  september talar jag i Malmö! Kom!

https://www.facebook.com/events/1057623414324830/