Jag har alltid sökt frihet och trott att jag vetat att den finns i geografisk frihet att bo var jag vill, frihet i tid att göra vad jag vill när jag vill och så klart trodde jag på frihet i pengar! Jag hade inte en aning om att sann frihet är att låta kärleken verka genom mig – en inre frihet som inte har med det yttre att göra.

Geografisk frihet
Jag ville redan som ung ha geografisk frihet att bo var jag vill och gjorde mina första långa resor i 20 års åldern. Sedan kom barnen och jag lovade mig själv att när mitt yngsta barn flyttar hemifrån ska jag börja resa igen. I januari 2012 hade jag sålt allt och började mitt liv som Digital Nomad. Jag har rest jorden runt två gånger och bott i många länder.

Frihet i tid
Men… jag ville ha mer frihet. Jag ville ha frihet i tid. Med Internet kom möjligheten att automatisera inkomster. Sagt och gjort. Med automatiserade inkomster har jag gjort annat än att sälja min tid för pengar. Till exempel har jag räddat leatherback sköldpaddor i Costa Rica, seglat katamaran i Florida Keys, pluggat spanska i Santiago de Compostella och studerat buddism i San Francisco.

Frihet i pengar
Jag har trott att pengar är lika med frihet. Jag har haft miljoner och jag har haft skulder. Faktum är att jag är lika begränsad, bunden och fast oavsett hur mycket eller lite pengar jag har. Det handlar om min inställning, inte pengarna i sig. Förstå mig rätt – jag gillar att ha mycket pengar! Men det ger mig inte automatiskt frihet. Jag har känt mig som allra mest begränsad när jag haft stor omsättning och mycket pengar på banken.

Inre frihet
1993 fick jag En Kurs I Mirakler (EKIM) i födelsedagspresent av en kollega. Jag visste på en gång jag såg kursen att jag skulle göra den. Jag var kallad.

Jag började göra lektionerna många gånger men tog mig aldrig förbi lektion 20. Det tog till 2017, en nära dödenupplevelse och att jag hörde en inre röst som sa ”jag vill predika”, för att jag skulle komma igång och göra lektionerna dagligen.

Sedan 2017 har jag studerat EKIM varje dag och upplever allt mer inre frihet. Det är den enda friheten jag egentligen sökt.

Studera EKIM tillsammans helt utan kostnad.

Mina kunder vill ha mer frihet i sina liv.

Söker du inre frihet kan En Kurs I Mirakler vara för dig. Vill du prova coaching med grund i En Kurs I Mirakler? Klicka här.

Vill du delta på en online retreat för inre frihet? Klicka här.

Om Anna Åberg

När jag var 23 och hade läst klart på universitetet startade jag mitt första företag. En klädbutik. Jag insåg snabbt att jag inte trivdes med att stå i affär och startade en importfirma där jag importerade kläder från Asien. Då kunde jag kombinera mitt resande med en inkomst.

Min dåvarande man och jag levde som resande i tre år. När vi skaffade barn ville vi inte resa längre, vi ville uppfostra barnen i Sverige. Det blev villan, Volvon (ingen vovve). Men drömmen om resandet som livsstil levde vidare. Jag lovad mig själv att när mitt yngsta barn flyttar hemifrån skulle jag börja om att leva som resande.

När barnen var små jobbade jag som it-tekniker. Efter fem år som anställd visste jag att jag trivdes bättre som entreprenör. Jag var då intresserad av personlig utveckling och hittade coaching.

Efter coachutbildningen startade jag mitt första coachingföretag. Det växte till att vara tre företag med coachagentur, coachutbildningar och en accelerator för att lyfta företagare till nästa nivå med hjälp av utbildning och coaching.

Min mission var att sprida allt det goda och positiva med coachingen i norra Sverige och när det var klart sålde jag bort allt som hade med coaching att göra. I samma veva flyttade mitt yngsta barn hemifrån. Nu var det dags att förverkliga det jag lovat mig själv för 23 år sedan – leva som resande.

Jag sålde hus och hem och beslutade mig för att börja mitt nya liv. Första landet blev Malta. Mina planer för försörjning var vaga, jag visste att jag ville försörja mig via webben.

Sedan dess har jag skrivit böcker, undervisat i webbföretagande, räddat leatherback sköldpaddor, surfat, yogat, bott på många ställen i världen och ändå var det inte tillfredställande i längre perioder.

Vändningen kom oväntat 2017 i en nära döden upplevelse som gjorde att jag bad, som jag aldrig bett förr, om att få leva. Efter en akut operation vaknade jag upp och hörde en röst som sa: ”Jag vill predika.” Jag sa nej, det är bara gamla gubbar som predikar.

Sedan dess har jag lärt mig att predika betyder att läsa texter och reflektera. Det gör jag gärna! Jag leder grupper i att läsa En Kurs I Mirakler och vi reflekterar tillsammans.

Bara för ett par veckor sedan fick jag veta att det finns ett namn på det jag gör – biblioterapi! Nu går jag utbildningar i biblioterapi och njuter ohejdat 🙂 Skriver på en feelgoodroman och jobbar extra inom vården. Livet känns fantastiskt och mycket meningsfullt. Jag lyssnar till kärleken som är större än mig och låter den verka genom mig. Inte visste jag att jag ville predika! Det visste kärleken. Jag är tacksam att jag lyssnar till den inre vägledningen.

Namnteckning