Som digital nomad har jag rest i sex år. Flugit, åkt, tåg, båt och buss. Jag har blivit allt mer medveten om att resa grönt påverkar miljön. Jag vill göra skillnad så när jag åker taxi väljer jag Umeå El Taxi som enbart har Tesla. Gillar särskild modellen som har dörrar som vingar 🙂 Som DeLorean i tillbaka till framtiden.

Om 11 dagar åker jag till Köpenhamn och har valt att åka tåg båda vägarna. Jag planerar att bo en vecka per månad i Köpenhamn och testar tåg som ett miljövänligt sätt att resa grönt.

Om att göra skillnad genom att resa grönt

Jag träffade Minna Widestedt, vice vd på Företagsresor och frågade henne om att resa grönt. Här är Minnas svar:

Jag har arbetat i resebranschen i nästa hela mitt liv, är certifierad projektledare och har även jobbat en tid i en high end chokladaffär i Sydney. Jag är född i Finland men har bott i mer än 45 år i Sverige och även några år i Australien. Min närmaste familj består av man, två utflugna barn och två hundar. Under hösten hittar ni mig i svampskogen, eller på skidor under vintern – ja, fjällen är mitt andningshål. Resor är en stor del av mitt liv och det brukar alltid finnas en eller två planerade.

Jag tror att resandet kommer att fortsätta att öka och då är det avgörande hur vi kan minska effekterna av våra resor. Att aktivt välja alternativ som är bättre ur miljösynpunkt, även små förändringar gör skillnad! När vi ser effekterna av utsläpp är det inte svårt att engagera sig för att fler ska välja miljövänliga alternativ.

Även om du väljer transportmedlet flyg kan du minska påverkan av din resa genom att stödja olika projekt och forskning för att utveckla t.ex. icke fossila bränslen.

Kompensering kan du göra via t.ex. Klimatkompensera.se vilket innebär att du betalar in en summa pengar som beräknats på vilken sträcka du flugit.

Planera din resa (tid) så att du t.ex. kan välja tåg. Skriv in i företagets mål att miljön ska vara en viktigt faktor vid resor. Klimatkompensera.

Minna Widestedt

Hur reser du?

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning för godhjärtade företagare som vill göra skillnad genom sitt företag.

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Superbilligt

Business as A Practice. Medlemsprogrammet för dig som vill få en ny andlig rutin per månad för att gå från vaghet till klarhet.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/90991

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy

Extended Freedom Academy för dig som vill göra skillnad. Jag lovar dig att stanna i Extended till du uppnått det mål du sätter för att göra skillnad.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/89792