Den här artikeln handlar om att manipulera med hjälplöshet, auktoritet och vrede för att få det man vill ha. En artikel av femtiotvå om medberoende och företagande. Men först några ord från livet som digital nomad.

I veckan har jag varit i Stintbäcken, Klippen utanför Hemavan. Jag har njutit av ren luft, rent vatten, vackra höstfärger och att tända eld i öppna spisen varje dag. Det är något visst med eld. Något ursprungligt. Jag älskar att tända eld, älskar vedhantering, doften av ved. Älskar hur det sprakar och värmen som sprider sig.

Du som följer mig kanske kommer ihåg att jag vill bo på många ställen i världen och inte har en aning om hur det ska lösa sig. London har löst sig! I början av oktober flyttar jag in i ett entreprenörskollektiv där jag kommer att bo varannan månad! Det är i närheten av Notting Hill där jag kommer att gå på DA möten. Underbart! Och jag kan bo varannan månad i Umeå!

Här brinner en inventering av rädslor. Härligt att slänga rädslor på elden.

Om att manipulera för att nå det resultat du vill ha

Medberoende är beroende av kontroll.

Vi vill kontrollera människor och situationer för att skydda oss.

När vi var små blev vi överväldigade av, det vi upplevde som faror, och vi tog beslut om att vi måste kontrollera människor och situationer så inget farligt kan hända.

Vi kan inte lita på någon eller något. Bara oss själva.

Vi blir mästare i att manipulera för att nå det resultat vi vill ha. Vi manipulerar med hjälplöshet, med auktoritet med vrede och många fler tekniker. Och vi föraktar i hemlighet de som går på våra manipulationer.

Grejen är den att manipulation skapar separation och det vi helst av allt vill är att vara inkluderade, inte separerade.

Som företagare försöker vi kontrollera utfall i marknadsföring och försäljning.

Vi manipulerar för att nå ett specifikt resultat och kunden känner det. Du har säkert upplevt det många gånger när du varit kund. Säljaren ger allt för att övertyga dig att köpa.

Det känns bättre och bygger närmare relationer när resultatet är fritt att bli ett ja eller ett nej. En kund som köper med ett fritt ja kommer att vara en lojal kund, länge.

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns orgnisationen för medberoende. 

Det finns även 12 stegsprogram för företagare som är i skuld och/eller har ett beteende av att tjäna för lite, DA.

Nästa vecka läser du om att låtsas att hålla med för att få det du vill ha.

Välkommen på fritt webinar om att hitta dina självsabotörer!

Klicka här: https://zoom.us/meeting/register/586c8985525e426fcde7dc3c8da9331e

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/