Den här artikeln handlar om när man överöser andra med gåvor och tjänster för att påverka till det resultat man önskar. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Jag är i Köpenhamn. Bor i ett kollektiv i en fantastisk lägenhet i centrala Köpenhamn. Det är så himla bra här att jag tänkte att jag bor kvar här. Det är enklare att stanna här än att starta ett eget kollektiv.

När jag gav upp min önskan om ett eget entreprenörskollektiv så började konflikter och obehaglig stämning gro där jag bor. Det kändes som om de andra var emot mig, som om de inte lyssnade på mig, som om de tycker illa om mig och att jag inte passar in. De till och med sa att de letar efter en person som vill skriva på ett tolv månaders kontrakt men att de inte ser mig som den personen.

Jag kände mig både befriad och ledsen. Ville bli vald, ville vara den som tackar nej, i alla fall har fått frågan. Konflikterna växte och tog oanade former. Jag mådde mer och mer dåligt.

Jag gjorde mina skrivrutiner, pratade med mina coacher och började se hur jag hade kompromissat med min önskan och valt den ”enkla” vägen. Jag hade undvikit att följa min önskan på grund av rädsla för förändringen det innebär att bli kvinnan som kan ta emot och hålla ett eget entreprenörskolletiv.

Befrielsen vad ögonblickligen när jag förstod att jag lurat mig själv. Ännu en best vid porten. Jag meddelade kollektivet att jag flyttar ut i månadsskiftet. Vi är alla lättade. Allt är väl.

Funderar mycket på att stå för min lust, mina önskningar och min längtan.

Om att överösa med gåvor och tjänster för att påverka

Jag har skrivit om företagande och medberoende sedan januari. Resan har varit mycket intressant och spännande så här långt.

Att fokusera på företagande och medberoende har lett mig till andra tolvstegsprogram så som Anonyma skuldsatta, Anonyma Företagare som är skuldsatta och Underearners Anonymous (Anonyma som tjänar för lite). 

Det är fantastiskt att hitta de som har liknande beteenden. Jag förstår att vi hemlighåller och känner skam kring hur vi hanterar pengar. När vi talar öppet om beteendena ser vi att det är ärvda beteenden som vi kan ändra på.

Det finns möten i Stockholm och ett telefonmöte på torsdagskvällar. Skicka mig ett meddelande om du vill ha information för att delta på telefonmötet.

Att överösa andra med gåvor och tjänster för att påverka till det resultat jag önskar är ett typiskt medberoendebeteende.

Exempel

  • Jag känner mig ovärdig och fel och ger gåvor för att bli rätt. Istället för att tala min sanning.
  • Jag känner att jag inte räcker till så jag gör tjänster för andra, till och med sånt de inte bett om. Jag blir bitter och arg för att de inte ger tillbaka.
  • Jag känner att jag inte duger och ger gåvor och tjänster för att visa at jag duger. Ibland blir andra till och med beroende av mina gåvor och tjänster och jag känner mig fastlåst och utnyttjad.

Att överösa med gåvor och tjänster för att få resultatet att känna mig värdig, rätt, att jag räcker till och att jag duger funka inte. Det skapar drama och missförstånd.

Att ge näring till mina önskningar min längtan, att stå upp för min sanning skapar värdighet, att känna mig rätt, att jag räcker till och duger.

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende. 

Det finns även 12 stegsprogram för företagare som är i skuld och/eller har ett beteende av att tjäna för lite, DA.

Nästa vecka läser du om att känna sig behövd för att ha en relation med andra.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/