Den här artikeln handlar om rädslan att bli avvisad och hur den påverkar ditt företagande. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

Denna vecka har jag spenderat i Umeå, björkarnas stad. Jag tycker våren i norr är vacker med de skira, nyutsprungna löven på björkarna. Ljuset och värmen som kommer. Jorden väcks till liv efter en lång djup sömn.

Jag finner årstiderna hoppingivande. Efter mörker och vinter kommer vår med ljus och värme.

Jag har varit trött efter intensivt resande och förändringar. Har sovit mycket och sett till att äta näringsriktigt och ta kosttillskott. Är glad att ha en kompetent hälsocoach som ger mig råd och kunskap om vad min kropp behöver.

Umeå, björkarnas stad.

Om rädslan att bli avvisad

Det vänder sig i magen av tanken att skriva om rädslan att bli avvisad. Sårbart.

Rädslan att bli avvisad och medberoende är djupt förbundet, förbundet på djupet i vår existens.

Vem skulle du vara om du inte var rädd att bli avvisad?

Jag skulle visa mer av vem jag är. Jag skulle hedra mina gränser. Jag skulle leva mina värderingar. Jag skulle ta emot andra som de är utan att döma.

Som medberoende har vi lärt oss att skydda oss från avvisanden genom att kompromissa med oss själva. Vi har lärt oss att gömma oss bakom skydd av att bli den vi tror vi ska vara.

I företagande ser jag att rädslan för att bli avvisad gör att vi:

  • inte säljer
  • inte tar bra betalt för våra tjänster och produkter
  • inte agerar på inspiration och ingivelser
  • intalar oss att vi inte duger

Jag ser att vi avvisar oss själva innan vi blir avvisad av kunder.

Hur ser du rädslan för att bli avvisad påverka ditt företagande?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om rädslan för vrede.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.