Den här artikeln handlar om min underbara fotograf Viktoria Davidssons passion för samarbetet och gemenskapen som uppstår under en fotografering.

Jag kan bara hålla med! Det är magiskt att fotografera tillsammans med Viktoria. Jag har aldrig anlitat en fotograf fler än en gång innan jag började jobba med Viktoria. Nu har jag anlitat henne fyra gånger!

Jag träffade Viktoria på en gemensam kurs vi gick och fick henne rekommenderad av kursledaren för att ta fotografier. Vi bokade en kall dag i slutet av december 2014 i Stockholm. Viktoria hade lyssnat på vad jag ville förmedla med bilderna och tagit reda på bra ställen för foton. Det tog typ 15 minuter innan jag upplevde att vi känt varandra hur länge som helst.

Här är Viktorias berättelse om sin passion.

Min passion är gemenskapen som uppstår under en fotografering

Min passion är att skapa bilder! Framförallt älskar jag att ta porträtt och brinner för samarbetet och gemenskapen som uppstår under en fotografering. Eftersom jag själv ogillar att vara framför kameran, förstår jag hur jobbigt det kan vara att bli fotograferad om du är ovan. Därför ger det mig sådan energi att lyckas få dig att först våga ställa dig framför kameran, sedan slappna av och tillsammans med mig skapa fantastiska bilder.

Passion 1

Anna avslappnad inför kameran. Playa del Carmen, Mexiko, 2016.

Att sätta ett fint ljus och använda bra bakgrunder är såklart en stor del av mitt jobb, men det arbetet är ingenting värt om jag inte lyckas med att få dig att slappna av. Vem vill ha en bild med supersnyggt ljus och fin bakrund om personen på bilden ser helt stel och obekväm ut? Ingen skulle jag tro, och därför är det allra viktigaste med mitt arbete mötet och samspelet mellan dig och mig. Utan det blir det inga bra bilder.

Passion 3

Här lockar jag fram personligheten som lever det goda livet. Playa del Carmen , Mexiko, 2016.

Min specialité är att ta porträtt på småföretagare. Jag älskar att locka fram din personlighet, fånga den på bild och förmedla den till alla som ser bilden. Som småföretagare säljer du genom relationer, och vinner därför mycket på att vara personlig och visa ditt sanna jag i din marknadsföring. Det händer faktiskt att jag säger högt för mig själv när jag redigerar bilderna: Fina fina DU! Jag känner sådan kärlek. Kärlek för vårt möte, kärlek för vårt fina samarbete och enormt mycket respekt och tacksamhet över att just jag fick vara den som tog dessa fina bilder. Att fotografera dig innebär i mina ögon att du litar på mig och vågar överlämna dig själv och dina rädslor och motstånd till mig. Du litar på att jag kommer ta väl hand om dig och att jag förvaltar ditt förtroende väl.

passion 2

… och jag gillar att resa! Tulum, Mexiko, 2016.

Jag är tacksam för alla underbara människor jag får träffa genom mitt yrke och att jag får inspireras och lära av er. Tillsammans skapar vi magi!

www.viktoriadavidsson.se
Följ mig på Instagram: www.instagram.com/fotografviktoriadavidsson

Nästa vecka gästbloggar Ulrika Hederberg, Konsten att räcka till, om sitt perspektiv på passion.

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

På gång

Gratis webinar om hur man gör för att lyckas på webben: https://annaaberg.leadpages.co/webinar/ 

Kom med du också!