Den här artikeln är skriven av Johanna Bjurström och handlar om pengar. Artikeln ingår i en artikelserie om kvinnor, relationer, tid och pengar.

Johanna är en fantastisk entreprenör och hälsocoach som gör underverk för sina kunder både mentalt och kroppsligt!

Hur vårdar jag min relation och min kärlek till pengar?

Jag har drivit företag i över 20 år inom skönhet och hälsobranschen och jag har lärt mig mycket längs vägen när det gäller min relation till pengar. Pengar har mycket med hälsa att göra. Pengar är energi och klarar du av att hålla mycket energi klarar du också av att hålla mycket pengar. Pengar är energi!

Oftast går vi i gamla mönster, där vi fått höra som barn att pengar är något som inte växer på träd. Eller du blir smutsig av att hålla i pengar, så det är bäst att du tvättar händerna.

Alla dessa saker tar du med dig vidare i livet och det påverkar sedan dina handlingar och din uppfattning kring pengar som vuxen.

I dag att det är fler och fler som är stressade kring pengar, att de inte skall räcka eller att de snabbt tar slut av olika orsaker. Jag har själv varit där och idag när jag jobbar med elever som går mina utbildningar, så handlar det ofta om pengar och att det är en sådan stress och att det påverkat deras hälsa negativt.

För många år sedan så rann pengarna bara ut mellan mina fingrar. Något gjorde att jag kände att jag ville göra mig av med pengarna så fort som möjligt. Jag köpte saker (oftast onödiga saker) för dem och upptäckte varje gång att när köpet var gjort och jag inte hade pengarna kvar, så gav det mig ångest. Dessutom uppfyllde det inte längre den där kicken det gav när jag planerade vad jag skulle göra för pengarna. Saken var oftast onödig och hamnade efter ett tag i ett hörn eller i förråd.

Det skedde lättare när jag var stressad eller mådde sämre och tillslut var jag tvungen att ha större och större kickar för att uppfylla samma känsla. Jag köpte nytt hus eller bytte bil ofta. Jag insåg tillslut att jag försökte fylla ett tomrum och att jag sökte efter kickar efter dopamin (som vilket beroende som helst).

Jag har gjort ett val och började titta på pengarna som en möjlighet och började starta en kärleksrelation till dem. Här var 3 viktiga steg jag gjorde:

  1. Jag tog ut pengarna och hade dem fysiskt i min plånbok. Det gjorde det lättare att se vad jag lägger pengarna på. Jag funderade även på relationen mellan mig och pengarna. Den jag tycker om vill jag vara nära. Jag gjorde därefter ett aktivt val att jag älskar pengar. Då behöver jag ju känna och beröra dem varje dag. Vi byggde en kärleksrelation till varandra!
  2. Jag tog även ett beslut vad jag vill lägga mina pengar på. Vad är viktigt för mig? En sak som jag gjorde direkt var att utesluta alla plaster. Jag fick inte längre köpa något som bestod av plast. Jag räddar både världen och min ekonomi! Jag valde också att lägga pengar på bra mat och sådant som gjorde att jag hade mer energi och livskraft.
  3. Jag ställde mig frågor som gör det lättare för mig att välja. Gör denna sak mig lycklig och fyller den ett syfte? Mår jag bra av att ha denna pryl i mitt liv? Det var frågor som jag ställde till mig själv inför varje eventuellt köp. På så sätt gallrade jag bort mycket onödigt.

Detta gjorde att jag började se pengar utifrån ett annat synsätt. Att jag har ett val och att jag kan styra min relation till hur jag vill se på pengar. Idag är inte pengar något fult eller något som ger mig ångest. Idag är det fyllt med kärlek och det har också gjort att jag har mer energi och att jag också kan hantera mer pengar.

Idag jobbar jag som din hälsohero – som ger dig nycklarna till frihet och evig ungdom! Jag driver även utbildningsplattformen Holistic Health Academy. Har utbildningar till hälso och livsstilscoach och även vidareutbildning för hudterapeuter till Advanced Skin Therapist.

Om du vill ha tips på skönhet och hälsa varje torsdag till din mail så anmäl dig till mitt hälsohero brev! Du gör det här: www.johannabjurstrom.se

Kram
Johanna

På Gång

Anna rekommenderar

Anonyma Skuldsatta Företagare

Anonyma Skuldsatta Företagares morgonmöten online träffas varje vardag kl 7 till 7.30.

Klicka här: kl sju  (tio i sju om det är första gången du använder zoom): https://zoom.us/j/751235928

Gratis

Business in Heart Online

Den 2 februari kl 12 – 13 träffas Business in Heart online – ett affärsnätverk för kvinnor. Du kan delta vid två tillfällen utan kostnad. Temat 2018 är Kvinnor – relationer, tid och pengar.

Klicka här: http://www.businessinheart.com/natverksmote-online/#!event-list 

Vill du föreläsa på Business in Heart Online? Kontakta mig på anna.aberg @ annaaberg.se

En digital nomad – får man leva som man vill?

Kolla in min Youtube kanal! Jag läser min bok En Digital Nomad – får man leva som man vill? En handbok i att förverkliga drömmar.

Klicka här: https://www.youtube.com/channel/UCk0VZIKWMuP1iyxJNimnnhA

Diamantskäraren

Måndagar kli 12 – 13 studerar vi Buddism och affärer. Häng med kostnadsfritt!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/products/70688-Diamantskareren

Releasefest

Kom på fest när vi släpper boken om att vända självsabotörer till självhjälpare!

Klicka här: https://www.facebook.com/events/179881549262541/

Webinar om att vända självsabotörer till självhjälpare

Malin Lundskog berättar om självsabotörerna Oj, jag glömde och Allt eller inget. Anna berättar om vad självsabotörer är och var de kommer från.

Klicka här: https://zoom.us/meeting/register/ed583d196d4ffd77c5b9141539e44ee6

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning om att komma över hinder för att lyckas som webbföretagare!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Billigt

Ny kurs i hur du vänder självsabotörer till självhjälpare! Nya sabotörer, ny skrivprocess!

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/85799-hang-med-du-ocksaa

Dyrt

Extended Freedom Academy för coacher! Är du coach och vill leva på att coacha? Jag lovar dig att stanna i Extended Freedom Academy tills du omsätter en miljon per år.

Klicka här: https://annaaberg.simplero.com/page/78505-extended-freedom-academy