Pengarna eller livet?!

Den här artikeln handlar om pengarna eller livet och är en artikelserie för företagande kvinnor om tid, pengar och relationer. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag varit i Umeå. Blå himmel och solsken. Snön töar och asfalten tittar fram. Ljuset är magiskt!

Jag söker lägenhet i Umeå, vilket är svårare än jag trodde! Som tur är studerar jag och kan i alla fall få tag på ett studentrum!

Den här veckan gästbloggar Malin Lundskog, Hälsa Mera. Malin är en av författarna till Skapa ditt drömliv – att vända självsabotörer till självhjälpare. Malin undervisar hälsoföretagare i hur man tjänar mer och jobbar mindre. Malin och jag har känt varandra i några år och skriver böcker tillsammans i en responsgrupp i medlemsprogrammet Skriv! Malin har en underbar energi och sprider glädje 🙂 Jag är glad och tacksam att Malin vill gästblogga hos mig.

Pengarna eller livet? Pengarna och livet? Malin Lundskog

Pengarna eller livet!?

Pengarna eller livet. Ja, det var ungefär så jag tänkte när jag startade eget och affärerna inte direkt glänste. Det gjorde inte så mycket. Jag var ju en sådan som ville sprida livsglädje omkring mig och själv leva livet och fokusera på att må bra. Jag hade det jättebra som hade kategoriserat mig själv som en som inte brydde mig så mycket om pengar. Pengar går ju inte ihop med att vara en sådan som bryr sig om känslor och det roliga i livet. Eller bra förresten? Jag var ingen framgångsrik entreprenör direkt.

Mitt företagande var mer en syssla, som jag inte ens själv tog på allvar eftersom jag var en sådan som inte brydde mig om pengar. Huvudsaken var ju att jag hade roligt! Och att jag kunde hjälpa de kunder jag trots allt hade. Hjälpa dem med sin hälsa, eftersom den betyder mer än allt annat. Jag hjälpte dem att hitta sina hälsosamma vanor, att skapa effektiva träningsrutiner, att äta bra, sova gott och skratta mer. Som jag brann för det! Det var så oerhört viktigt för mig att förbättra mina kunders liv och eftersom jag var driven av passionen kunde jag ju inte vara driven av pengar. Bara att välja. Pengarna eller livet!

Katten som byggde min business

Ju mer jag arbetade med att bygga upp mina kunders självkänsla och hälsosamma vanor, desto mer reflekterade jag över mitt eget beteende. Kunde mellan varven ana en viss bitterhet (kan bitterhet vara den minst klädsamma av alla känslor?!) hos mig själv på grund av att jag jobbade och slet, dag och natt och vad sjutton fick jag för det? Nada! Förutom glada leenden och tacksamhet från mina kunder som visserligen är jättevärdefullt. Men …

Allt arbete gjorde att jag inte hann att leva som jag lärde, hade liksom inte tid med min egen hälsa och ärligt talat: det var inte kul i längden att driva en ekonomiskt olönsam verksamhet.

Då kom katten in i bilden! Jag som inte ens gillade katter! Jag var ju en hundtjej och som hundtjej kan en inte tycka om katter. Det förstår väl vem som helst? Att gilla hundar är ungefär som att driva företag för glädjens och hälsopassionens skull. Katter är i det här fallet pengar. Hund eller katt. Pengarna eller livet. Same same.

Vi fick hur som helst en katt på halsen och när jag såg tryggheten katten hittade hos hunden som redan fanns i vår familj och dessutom fick uppleva kattmys för första gången i mitt liv, då hände det grejer! Jag insåg att jag kunde vara en hund- och katt-människa. Och att mitt företagande handlade om pengarna och livet. Det ena behöver verkligen inte utesluta det andra. Bör inte ens göra det!

Pengarna och livet!

Jag kategoriserade om mig själv. Lämnade tryggheten i att vara en som bara brydde mig om det ena till att bry mig om både och. Pengarna och livet. Började bry mig om mig själv utan att för den sakens skull bry mig mindre om mina kunder. Tvärtom! Ju mer jag började leva som jag lärde (och lär) desto bättre gick företaget och mina kunder blev både fler och nöjdare. Det är inget skitsnack att hälsan är avgörande för hur en företagare orkar med att vara företagare. Hur galet viktigt det är att röra på sig för både kroppens och knoppens uthållighet, vad återhämtningen betyder för energin och fokuset, vad tiden med nära och kära gör med den inre tryggheten och hur enkel, bra mat kan göra skillnad för ens förmåga att fatta smarta beslut. Som att expandera till att bli författare och webbföretagare, för att kunna hjälpa fler att skaffa sig goda vanor, gott samvete, go magkänsla och sänkta axlar. För visst finns den passionen kvar! Men den förtar inte drivet att leva gott på den insatsen jag gör. Pengarna och livet. Och hälsan. DET gör oss till fenomenala entreprenörer där jag inte ens tror att himlen är begränsningen …

Jobbar du med hälsa och vill utveckla din business till en lönsam onlineverksamhet? Jag har en supergrej för dig: Lyckas online i hälsobranschen

Här hittar du mer om mig: Hälsa mera

Och du, missa inte min orange bok GLAD FRi STARK – en bok om hälsa och personlig utveckling för både soffpotatisar och prestationsprinsessor

HEJA DIG. HEJA ALLA!

hälsar Malin Lundskog, Hälsa mera

Fri utbildning

Jag bjuder på fri utbildning till godhjärtade coacher som vill göra skillnad!

Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Kom och häng med oss!

Det finns en plats kvar!

För godhjärtade coacher som vill göra skillnad! Nu med ett grymt projekt där vi kan göra skillnad på global nivå!

Klicka här för att ansöka (vi intervjuar alla för att säkerställa att programmet stämmer för dig):

https://mailchi.mp/6700b462d3d7/extendedgoraskillnad

Eller anmäld dig till Självsabotörskursen som startart 1 februari! Early bird till 31 december.

Klicka här:

https://mailchi.mp/8e317beb281b/alhu7w0zc6

Eller läs boken om självsabotörer och hur man vänder dem till kraft!

Kicka här:

https://www.adlibris.com/se/bok/skapa-ditt-dromliv-hur-sjalvsabotor-blir-sjalvhjalpare-9789187595776

 

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →