I veckan har jag deltagit i mastermind med Chris Ducker i LA. Med på masterminddagen var bland annat Rick MulreadyThanh Pham och Amy Clover. Det bästa var alla marknadsföringstips från proffsen. Här får du de bästa tipsen som har dragit in miljoner till de som använt dom. Mycket nöje!

Proffsen-Chris-Ducker

Ge bort det bästa du har! Gratis!

Använd 80/20 regeln att ge bort 80% och ta betalt (bra betalt) för 20%. Genom att ge bort det bästa du har visar du kvalitet och besökarna vill ha mer av den varan. Du säljer det som är på djupet inom ditt område.

Om du är coach ger du t ex bort din bästa metod och förklara den i tre steg. Besökare kan använda metoden på en gång vilket levererar värde. De kommer att vilja lära mer om metoden och köper coaching av dig.

Bygg ditt personliga varumärke

Webben är social och personlig. Vi talar person till person på Internet. När dina blivande kunder känner förtroende för dig kommer de att köpa dina tjänster/produkter.

Besökare söker på ditt namn på webben, inte ditt företagsnamn eller varumärke.

Köp ditt namn som domännamn. Bygg en webbsida och berättar vad du gör. Det du gör kan vara olika varumärken som länkar vidare till andra webbsidor.

Vårda ditt personliga varumärke!

Chris gjorde en övning som gav mig en insikten om vad jag vill att folk ska säga om mig. Till exempel vill jag att man ska säga ”Hon som reser runt världen och gör goda saker.” Jag insåg att jag måste berätta om de goda sakerna jag gör på ställen jag besöker.

Jättebra grej! Tack Chris!

Tänkte att du kanske vill ha möjlighet till liknande insikt. Här är frågorna:

Vad säger andra om dig när du inte är i rummet?

Vad vill du att andra ska säga om dig?

Vill du lära dig mer om ditt personliga varumärke så rekommenderar jag Karin Sandin och Per Frykman. Bäst i Sverige inom området.

Sälj aldrig på event

Sälj aldrig på ett event oavsett om de är online eller offline.

Istället, på sista bilden du visar i en Power Point, ge bort din gratiserbjudande. Gratiserbjudandet ska leverera något värdefullt som du vet att din publik vill ha. Samt hänvisa till din webbsida där deltagarna lämnar sin e-post adress och prenumererar på dina uppdateringar. Gratiserbjudandet kan vara en e-bok, video, en övning eller liknande.

Din publik kommer att komma ihåg dig, för du gav dom exakt vad de behövde. Det skapar förtroende och de kommer att köpa av dig och vara dina lojala kunder för lång tid framöver.

Lär dig konstformen försäljning i skrift

Studera hur man skapar en högt konverterande säljsida. Med högt konverterande menar jag en sida som konverterar besökare till betalande kunder.

Mina kunders största problem är att skriva innehåll, copy,  som konverterar besökare till kunder. Copy behöver du i nyhetsbrev, autoresponder, blogg, kampanjer, marknadsföring i sociala medier, manus till video, podcast mm.

Lär dig copy på 10 minuter om dagen genom att kopiera andras framgångsrika säljsidor. Här finns en bok i ämnet med färdiga säljsidor och annonser. Här är en kurs i att skriva innehåll.

Drottningen i copy för webben är Ash Ambirge, hon har både kurser och böcker i ämnet. Henne tänker jag gå kurs för i vinter i Costa Rica 🙂 Någon som vill följa med?

Om du inte vill köpa bok eller kurs så finns massor med material på webben. Här är ett tips från masterminddagen:

  1. Leta upp dina förebilder på Internet
  2. Se hur de skriver sina säljsidor
  3. Kopiera med din tjänst/produkt i fokus för att lära dig skriva för försäljning
  4. Notera mönster och principer
  5. Träna 10 minuter om dagen i 90 dagar och din copymuskel kommer att leverera kunder!

Grejen är att förstå konstformen försäljning – i skrift.

Killen som rekommenderade detta ökade sin försäljning på 30 dagar genom att kopiera copy 10 minuter varje morgon.

Tack för att du läser! Hoppas du hittade något värdefullt du kan använda i din marknadsföring.

Nästa söndag berättar jag hemligheten om varför de flesta misslyckas på webben! För att vara säker på att få alla uppdateringar, prenumerera här.

Nu är det din tur, dela dina bästa marknadsföringstips i kommentarerna nedan!