Den här artikeln handlar om att avsluta projekt.

Detta är nummer sjutton, i en serie om femtiotvå artiklar, om medberoende och företagande. Först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan är jag i Umeå hos min familj. Umeå är kallt och grått. Snöade till och med i veckan.

Jag har startat något underbart! Rädsloinventering zoom varje morgon kl 8 med människor från hela världen.

Välkommen till glädjen att skriva, meditera och läsa Marianne Williamson i kontakt med andra. Det fyller mig med glädje och kärlek hela dagen.

Vill du vara med? Det är helt fritt och gratis 🙂 

Välkommen till introduktion av rädsloinventeringen den 2 maj kl 19 till 19.30. Klicka här 10 min innan start: https://zoom.us/j/479387123.

Vårtecken i Umeå.

Känslan när du vet att du stannat kvar i ett projekt för länge …

”Ahhh, det tar emot att delta på möten, vill helst bara glömma, glömmer ibland men tvingar mig till att delta. Det finns ingen energi i att genomföra. Men jag borde för jag har sagt att jag ska.”

”Jag vill inte att det ska ta slut! Vad ska jag göra om det tar slut? Är rädd att inte veta hur min framtid ska bli.”

”Jag vill ha mer! Varför känns det inte som om det ger något längre?”

”Det var ju så bra förut! Varför kan det inte fortsätta att kännas lika bra?”

Ett tecken på medberoende är att man inte avslutar projekt, att man kramar mer energi ur ett projekt än vad som finns där. Man vill fortsätta fast där inte finns energi. Man känner inte när det är dags att sluta.

Att avsluta kan kännas förenat med död. Och det är död på ett sätt. Död på det som varit för att det nya ska kunna uppstå. Som Gudinnan Kali.

Många gånger har jag kramat energi ur relationer, företag, affärsidéer, marknadsföringskampanjer och försäljning fast ingen energi fanns där. Det är en konst att släppa taget.

Att avsluta har krävt av mig att våga vara i ”jag vet inte”, att sörja och att släppa taget om att kontrollera framtiden.

Vad i ditt liv kramar du energi ur där det inte finns mer att ta av? 

Min sista resa var ett sånt projekt. Jag kramade ur projektet resa mer än vad som fanns där.

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att sätta hälsosamma gränser.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.