I den är artikeln lär du dig receptet för att jobba mindre och tjäna mer. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här veckan bor jag i Malibu. Uppe i bergen i ett fantastiskt vackert hus. Vi tar hand om ett par vänners hundar när vännerna är i Napa Valley.

Vilken förändring från att bo på en segelbåt till att bo i ett gigantiskt hus! Jag älskar att byta liv på det här sättet! Det är underbart att prova en Malibu livsstil och vara granne med Will Smith för en vecka.

Jobba mindre

 

Sill och ägg i Malibu.

 

Receptet för att jobba mindre och tjäna mer

Här får du receptet för att jobba mindre och tjäna mer. Numera finns allt stöd för oss småföretagare att sätta upp automatiseringar för att skapa en pengamaskin på webben. Det är det enklaste att sätta upp alla system för att skapa automatiserade inkomster. Det svåra är två saker:

Mest troligt tänker du nu att ”för andra är det kanske svårt att veta vad de ska använda fri tid till men inte jag, jag vet exakt vad jag skulle göra!”.

Jag har sett det hända så många gånger, inklusive för mig själv. När vi väl börjar närma oss att ha mer fri tid än vad andra har så hittar vi gärna mer jobb vi vill göra. Det är konstigt men vi blir som vi umgås och de flesta umgås med de som jobbar mycket så vi blir annorlunda och konstiga när vi gör annat än att jobba. Vi vill känna oss normala och accepterade så vi jobbar gärna lika mycket som de vi umgås med.

Det är av största vikt att välja att umgås med de som redan lever ett liv där de tjänar mer (gärna via automatiserade inkomster från webben) och jobbar mindre. Då kommer du att känna dig normal som lär dig att segla istället för att jobba, som umgås med barn och barnbarn, som ligger i hängmattan och läser böcker, eller studerar delfiner 🙂

Vi som tjänar mer och jobbar mindre behöver varandra för att känna oss normala och för att ha vänner att göra roliga saker med på all vår fria tid.

När jag började mitt liv som digital nomad upptäckte jag att jag umgicks med antingen pensionärer eller tjugoåringar. Det är pensionärer och tjugoåringar som har lika mycket fri tid som mig och kan resa. Nu håller det på att ändras en aning. Allt fler i medelåldern skapar sig liv där de jobbar mindre och tjänar mer.

Vill du umgås med likasinnade? Vill du bli smittad av de som jobbar mindre och tjänar mer? Kolla in mitt medlemsprogram Noffice!

Länkar

Noffice

Starta webbföretag

11 sätt att tjäna pengar på webben

Hur man automatiserar inkomster på webben

Hur man bygger webbföretag

Överväldigad av all information om att bygga webbföretag? Nästa vecka lär du dig var du ska starta!

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!