Den här artikeln handlar om att skapa rätt relationer för att låta din verksamhet växa. Men först ett par ord om livet som digital nomad.

Tredje veckan med spanska har varit helt galet kul! Vi har en ny lärare som är grym, lär mig massor. Funderar allvarlig på att komma tillbaka kanske redan i januari eller under sommaren. Vill lära mig mer spanska!

Ni som följer mig vet att jag går en kurs i att flörta. Det är en intressant upplevelse då jag inte alls är van. Helt klart livsbejakande – oj vad många fantastiska människor det finns! Snacka om att skapa rätt relationer 😉

Relationer

 Studier i spanska är också relationsskapande.

Jag får många frågor om att bygga en tribe. Hur skapar man relationer som för verksamheten framåt?

Funderar du på hur du ska skapa de bästa kontakterna inom din bransch? Det är en viktig fundering, särskilt om du är nystartad och har ett litet nätverk. Att skapa rätt relationer är avgörande för hur våra verksamheter växer.

Jag håller med Pat Flynn som menar att vi ska bygga relationer med vår publik och med våra kollegor (i motsats till att se dom som konkurrenter). Vi ska bygga genom mastermind, utbildningar, konferenser och träffar.

Första steget för att lära känna folk inom din bransch är ha en väl definierad bransch. Vet du vilken bransch du är verksam inom? Många entreprenörer försöker göra flera saker samtidigt vilket resulterar i att relationsbyggandet blir spretigt eller slumpartat. Då kommer du aldrig att lära känna rätt personer.

Vet din bransch och vilka som är bäst inom ditt område. Börja följa dom i sociala medier och läs deras nyhetsbrev. Ta kontakt och berätta vad du tycker är bra med deras arbete. Starta relationer.

Ett av de bästa sätten för att lära känna folk i din bransch är att delta på konferenser och utbildningar. Att delta på konferenser eller utbildning är inte billigt. Här är en intervju med Anki Hansson om hur man söker bidrag för just sånt.

Ett suveränt sätt att bygga relationer att att gå med i en Mastermindgrupp. I en Mastermind träffas man regelbundet för att utveckla deltagarnas verksamhet. Det byggs starka relationer i Mastermindgrupper och man utökar sitt nätverk.

Ett annat superbra sätt att bygga relationer är att delta i en Joint Venture grupp (JV). I en JV grupp marknadsför och säljer man till varandras nätverk.

Vill du delta i Mastermind och JV så rekommenderar jag att gå med i Noffice där du får båda plus en virtuell mötesplats och inspirationsföreläsningar varje månad.

Här hittar du Noffice.

Ytterligare ett sätt att skapa relationer är att ordna egna event och träffar. Om du för samman folk inom din bransch blir du per automatik experten som alla vänder sig till. Perfekt sätt att bygga sin tribe!

Jag gör alla sakerna – delta på konferenser, utbildningar, mastermind- och JV grupper samt ordnar möten för människor i min bransch. Det är fantastiskt roligt och gör mina arbetsdagar till mer mingel och fest än arbete.

Det bästa av allt är att dela kunskap! Hur gör du för att skapa de rätta relationerna för att föra din verksamhet framåt? Skriv i kommentarerna!

Nästa vecka får du veta hur det har gått med månadens målsättningar. Bland annat skulle jag fixa tio affilates till Noffice.

Missa ingen lektion! Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag! (edit)