Den här artikeln handlar om hur du säljer genom att dela din kompetens vidare. Informationsmarknadsföring är det absolut bästa sättet att säja dina produkter eller tjänster på webben. Men först några ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har det varit kallt i Santa Monica, jag har till och med fått ha täckjackan på under kvällarna. Det blir skönt att åka vidare till Bali med mer värme och sol.

Denna vecka har jag träffat tidigare klienter EoE Glasses som jag fick äran att stöttade under tiden de var på inkubatorn BIC Factory. Vi åt brunch på The Georgian Hotel som jag gärna rekommenderar – god mat och fantastisk utsikt över Stilla Havet.

Det är andra gången på två veckor som jag träffar klienter från Sverige i LA. Förra veckan träffade jag AskDrAnnika.

Jag älskar att träffa mina klienter runt om i världen! När kommer du?

Säljer via kompetens

Emilia, Erik, Annika och jag i Santa Monica. Fina minnen tillsammans med framgångsrika entreprenörer 🙂

Tävling!

Förra veckan vann Joacim Mattisson, Phoenix, en Discovery Session med svaret:

”Du är utanför det stora biblioteket i New York. Trevliga kvarter. Bodde på ett hotell just runt hörnet för ett år sedan. Skönt med morgonkaffe på trapporna innan man fick klämma ner sig i en trång tunnelbana.”

Vilken stad är jag i den nya filmen på annaaberg.se? (Filmen funkar bara på dator, inte mobil eller platta.)

Gissar rätt, mejla mig på anna.aberg @ annaaberg.se och du kan vinna en Discovery Session, värde 3 800 kr plus moms.

Sälj genom att dela din kompetens

Hur kan man sälja genom att gratis dela information? Är inte det helt bakvänt? Vad ska jag då ta betalt för?

För ett par år sedan läste jag Youtility av Jay Baer och då förstod jag vad grejen är med att dela min kompetens på webben. Jay beskriver hur han delar information och kompetens om swimmingpooler som han säljer. Genom att dela kunskap och information om sina produkter så får han följare som vill lära. Ibland följer dom honom i flera år innan dom köper men när dom ska köpa en pool så är det honom de vänder sig till eftersom de känner förtroende för honom.

Jag har exakt samma erfarenhet. Det finns de som följer mig i flera år innan de köper men när de köper väljer de mig för de känner sig trygga med mig.

I veckan skulle jag färga håret och frågade min rumskompis om råd, var blonderar man håret här i LA? Hon rekommenderade The Blondtourage. Jag hittade dom på webben och började läsa deras blogg. Vilken blogg för en som vill ha platinablont hår! Lyckan av all kunskap jag fick ta del av gjorde att jag genast kontaktade dom och via ett klick på deras hemsida hade jag kontakt och en tid bokad. Så fungerar det att sälja genom att dela sin kunskap på webben!

En mästare att dela kunskap på webben för att sälja är Marie Forleo. Marie började att dela sin kunskap hemma ifrån soffan där hon spelade in videos med svar på frågor kring att bygga en business online. Nu, många år senare och med försäljning i princip alla världens länder, har Marie att proffsigt filmteam som filmar henne. Hennes kurs går en gång per år. Resten av året är marknadsföring genom att dela kunskap.

Vilken är din erfarenhet av att sälja genom att dela kunskap? Skriv i kommentarerna!

Nästa vecka får du veta hur du gör din sida till stället att gå till för att få information inom ditt område.

Prenumerera på den fria utbildningen i hur man bygger webbföretag och få boken Bästa idéerna för att sälja mer på webben!