Sår frön om självkänsla hos ungdomar

Gör du skillnad?

Gör du skillnad? Brinner du för att göra skillnad? Får jag intervjua dig?

Så skrev jag på facebook för ett par veckor sedan. Jag fick 70 svar! Svaren fortsätter att strömma in.

Jag läser bidragen, känner vördnad, värme och glädje att få ta del av alla som gör skillnad.

I min förändring till Frihet 2.0, som innebär att jag vill göra skillnad, vill jag undersöka vad det innebär att göra skillnad. Jag vill bli inspirerad, se att göra skillnad från olika perspektiv, lyfta fram de som gör skillnad, se projektidéer, samskapa, dela och inspirera fler till att göra skillnad

En artikel om dagen kommer att publiceras om att göra skillnad. Publiceringen fortsätter så länge artiklar kommer in.

Vill du också vara med? Mejla: anna.aberg @ annaaberg.se skriv Att göra skillnad i rubrikraden så skickar jag dig frågorna.

Malin sår frön av självkänsla hos ungdomar.

Sår frön om självkänsla hos ungdomar

Jag heter Malin, bor i Malmö med mina två döttrar på 18 och 13 år. Möten med människor är spännande och roligt, man vet aldrig riktigt hur det blir! Viktigt för mig är glädje, balans och variation. Skulle vilja säga att det genomsyrar allt vad jag gör.

Jag sysselsätter mig med lite olika saker. En av grejerna är att jag är ute i skolorna och föreläser om självkänsla. Tycker att det är ett superviktigt ämne och ett värdefullt uppdrag. Här känner jag att jag har möjlighet att göra skillnad, gillar förebyggandet av psykisk ohälsa.

Dessa uppdrag är via en förening, Frisk & Fri, som jobbar med ätstörningar men just när vi är ute i skolorna fokuserar vi inte på det. Jag hade själv inte en aning om att när jag själv var drabbad av ätstörning att det hade med självkänslan att göra. Tänkte bara att jag skulle vara smal och snygg för att duga. Prestationsprinsessa var jag!

Om jag bara kan så ett litet frö hos ungdomarna, boosta upp deras självkänsla en aning, berätta att allt är OK. Vi pratar om ideal och hur det verkar som vi strävar efter att se ut som supermodeller. Vi visar exempel på hur media retuscherar alla bilder, det blir ju en fejk värld vi lever i!

Våga prata om känslor och ta stöd, det är inte pinsamt eller konstigt! Var lika snäll mot dig själv som du är mot din kompis. Det är så bortkastad tid på att gå och jämföra sig med andra hela tiden. Lyssna inte på allt vad folk säger till dig, det är deras sanning och inte din, men ta inte skit. Vi lever i ett stressat samhälle idag, om vi bara hittar rätt förhållningssätt och balans till hur vi har det så löser allt sig.

Vi är alla värda att må bra! Kram Malin

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →