Den här artikeln handlar om hur man skapar närvaro i sociala medier. Men först några rader från livet som digital nomad.

Jag är fortfarande i Umeå och kurerar min gipsade armbåge. Medan jag tar det lugnt och läker så planerar jag sensommaren och höstens resor. Har bland annat bokat en cool lägenhet i NY när jag ska på skrivkursen i oktober. Förutom det har jag en designtävling på 99designs.com för ny logga till min nyaste produkt Extended Freedom Academy. Vilken logga tycker du är coolast? Rösta här: http://99designs.com/logo-design/vote-vb8edl

Sociala medier

Så här fin lägenhet ska jag och två andra tjejer bo i under skrivarveckan i NY.

Skapa närvaro i sociala medier

För att sälja på webben behöver du synas i sociala medier. Många av mina klienter tycker det är jobbigt att synas, de vet inte var de ska synas och de har ingen aning om vad de ska dela i sociala medier.

För många av oss är det jobbigt att vara offentliga för att vi är rädda att ta plats och rädda för att få kritik. Jag är både blyg och introvert, fast man inte kan tro det, och vet hur det känns. Webben har blivit social och för att lyckas behöver vi både synas och vara personliga. Vill du testa om du är introvert eller extrovert så kan jag rekommendera den här testen: http://www.16personalities.com/free-personality-test.

Förutom att ta reda på vilken personlighets typ man är rekommenderar jag att alltid ha stöd av de som vet hur det känns att vara offentlig och att bli kritiserad i sociala medier.  Utan min mastermindgrupp hade jag aldrig klarat att vara så offentlig som jag är. Man behöver stöd när man börjar vara offentlig.

Syftet med närvaro i social medier för oss entreprenörer är att sälja. Vi säljer till våra idealkunder. Därför är det viktigt att vi skapar en närvaro där våra idealkunder är. Fråga dina idealkunder var de hänger i sociala medier och välj det sociala medie där de flesta av dina är.

Vad ska man dela? Du delar med fördel 50% personligt så folk får lära känna dig. 25% information som dina idealkunder har behov av. Kom ihåg att fråga vilken information de vill ha när du gör din idealkundsundersökning. Till sist delar du 25% om dina egna tjänster/produkter. Bygg alltid förtroende med att dela personliga saker först.

Vad är ditt bästa tips för att skapa närvaro i sociala medier?

Nästa vecka får du lära dig hur du skapar kontakt med kunder i sociala medier.

På gång

Släpp in kärleken och låt pengar och framgång komma! Lyssna till ett samtal mellan min coach Mai Vu och mig i ett exklusivt webinar den 15 juli kl 19. Om du inte kan vara med, reservera din plats och få inspelningen av samtalet efteråt. Allt gratis, så klart 🙂

Reservera din plats här: http://app.webinarjam.net/register/476/f0cb3de6e1

Vi har öppnat förhandsbokning till succén Content Bootcamp i Sitges, Barcelona! 2016 kan du gå två veckor Content Bootcamp! Eller välja mellan två veckor.

Reservera din plats här: http://simplesignup.se/event/26896-content-bootcamp-skrivlaeger-foer-foeretagare-sitges-barcelona-2016

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!