Den här artikeln handlar om den mycket svåra konsten att skratta åt sig själv, om att våga göra misstag. Eller som min coach Mai Vu säger fail forward faster. Men först några rader om livet som digital nomad.

Du som följer mig vet att den 9 januari 2012 stod jag på Umeå flygplats med en enkel biljett till Malta i handen. Jag hade sålt allt jag ägde (hus, hem, företag, bil, sommarstuga) och startade mitt liv som digital nomad.

Sedan 2012 försörjer jag mig helt via webben genom digitala utbildningar i entreprenörskap och lever ett nomadliv. Allt jag äger finns i två resväskor. Jag har rest till trettioåtta länder och jorden runt två gånger.

Just nu bor jag på en båt i Ventura county, strax norr om Los Angeles, tillsammans med Mark som också sålt sitt hus och lever ett fritt liv med få ägodelar. I veckan har vi bytt marina till Bahia Marina för en bättre pool och jacuzzi.

Skratta-åt-dig-själv

Så här ser mitt ”kontor” ut vid poolen i Bahia Marina.

Livet på båt är spännande med sälar, pelikaner, matlagning på mycket litet utrymme och, naturligtvis att lära sig segla. Nya kunskaper och upplevelser som jag aldrig kunnat räkna ut att jag skulle få vara med om. Att få ta del av olika sätt att leva gör att jag känner mig rik – rik på upplevelser. Jag är tacksam varje dag för att jag lever ett rikt liv.

Skrattar du åt dig själv?

Skrattar du åt dig själv? Hur lätt är det på en skala? Fy attans vad svårt det kan vara! Men så befriande när det händer!

Hur snabbt vi lyckas som företagare är direkt kopplat till hastigheten i våra misslyckanden och hur öppna vi är att lära av misstagen.

Lätt att säga men inte lika lätt att göra.

Att misslyckas betyder att vara sårbar, att känna sig dum, att riskera avslag och utanförskap, att få nej att känna sig löjlig. Alla känslor vi vill undvika. Att skratta åt sig själv i det läget är i princip omöjligt men oj så befriande.

I veckan har jag misslyckats med en ny metod för säljsamtal. Ojojoj, vad jag har vridit mig i skam över alla fel jag gjort! Dessutom misslyckas jag inför andra –  det är det värsta för mig, att andra ser mina misslyckanden. Jag känner mig extremt sårbar i det läget. Hudlös.

Jag vet att min framgång är beroende av att jag lär mig den nya metoden för säljsamtal så jag härdar ut i att känna mig dum, skämmas och misslyckas. Om några veckor kommer jag att berätta historier om mina misstag och skratta åt mig själv.

Hur gör du? Skrattar du åt dig själv? Vågar du vara sårbar och misslyckas för att lyckas? Dela i kommentarerna!

Nästa vecka får du receptet för att jobba mindre och tjäna mer.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!