Stannar du i dåliga situationer för länge? Intalar du dig att du måste stanna i en situation även om det känns fel? Upptäcker du ”för sent” att du är utmattad och har förlorat både tid och pengar?

Den här artikeln handlar om att stanna för länge i dåliga situationer i ditt företagande och vad det har med medberoende att göra. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag spenderat i Köpenhamn, Stockholm och Umeå. Oj, vad jag har rest mycket! Nu är det tid att vila och smälta upplevelser.

I Köpenhamn tittade jag på hus i Amager Strand, för att sätta upp ett entreprenörskollektiv. Nu återstår förhandlingar och beslut.

Det känns stort att bli bofast. En epok slutar och en annan startar. Det påverkar hela mitt system och jag är trött. Att genomföra det nya kräver vila och näring på alla plan. Livsstilsförändringar tar lika mycket energi som att springa ett maraton.

Jag är glad att bli uppmärksammad i indisk tv 🙂

På tv i Indien.

Stannar du i dåliga situationer för länge?

Stannar du i dåliga situationer för länge? Intalar du dig att du måste stanna i en situation även om det känns fel? Upptäcker du ”för sent” att du är utmattad och har förlorat både tid och pengar?

Som medberoende är vi programmerade att stanna i dåliga situationer och ta skit. Vi gör det vi är vana vid och känner oss hemma i den typen av situationer.

Hur bakvänt det än låter kan vi känna oss starka och tro att vi kan rädda kunder, samarbetspartners och affärsbekanta och därför stannar kvar i dåliga situationer för länge.

Räddaren i oss är lika mycket offer som offret. Räddaren är en säker väg in till drama, enligt Lynne Forrest.

Det kräver att gå utanför vårt invanda tankemönster att stå i vår egen styrka, i vårt eget ledarskap, vårt centrum och sätta hälsosamma gränser, hälsosamma prioriteringar och säga nej till kunder, samarbetspartners, investerare och andra affärsrelationer. Ofta triggar dåliga situationer vår rädsla att bli avvisade och ensamma. Då resonerar medberoendemönstret i oss att är det bättre att stanna i en dålig affärssituation än att hedra oss själva.

De dåliga situationer kostar tid och pengar och framför allt kostar det oss vår hälsa, trygghet och lycka.

Det som hjälper mig att se dåliga situationer och ta mig ur dom är:

  • skrivrutin varje morgon
  • att bli bevittnad och sedd i det jag skriver
  • rädsloinventering
  • meditation
  • att se allt i mitt företag som en spegling av mig och ta ansvar för det
  • att leva tillsammans med likasinnade

Hur hanterar du dåliga situationer?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att rädslan att bli avvisad.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.