I den här artikeln får du en uppfräschad variant av en del i en tidigare artikel som bland annat handlade om hur man packar som digital nomad.

Den senaste veckan varit hektisk men möten och avslutande jobb innan de flesta går på semester. Många frågar mig om jag tar semester i juli.  Jag tar var femte vecka offline och juli månad blir lite mer ledigt än vanligt eftersom resten av Sverige är lediga. Jag kommer att njuta av att umgås med min familj och vänner i Umeå.

Jag kommer också att njuta av att lansera min podcast den 2 juli. Lyssna till Birgitta Granström som för första gången offentligt berättar hur det var att gå i konkurs.

De 5 viktigaste prylarna som digital nomad

På midsommar fick jag frågan om vilka de 5 viktigaste sakerna är som digital nomad. Packning för digitala nomader är en hel vetenskap. En del reser med en ryggsäck andra med fullmatade väskor.

De 5 viktigaste sakerna för en digital nomad:

 • glasögon/mediciner
 • dator
 • pass
 • biljetter
 • betalkort (ICA kortet är bästa resekortet då de inte tar avgifter på uttag utomlands. Ha flera kort då det kan vara olika vilket kort som funkar i bankomater i olika länder.)

Allt går att fixa nytt under resans gång. Jag har köpt nya datorer i Los Angeles och fixat nytt pass i Hongkong. Det är ingen fara om saker försvinner eller går sönder. Det kostar bara pengar och tar tid  att fixa nytt :)

Här får du bästa tipsen jag samlat än så länge.

Det är smart att ha väskor med lås på för att känna sig trygg att lämna datorn på rummet. Här är en smart väska som jag fick tips av Kristian Borglund, som man låser fast i sängramen.

Mina väskor är av hårdplast och med lås. Hårdplast är bra så man kan använda väskan att sitta på när det är lång väntan på flyg, buss, tåg och båtar. Det är bra med en klar och tydlig färg för enkelt känna igen väskan på bagagebandet.

Digital-nomad-väskor

 Bild: Väskor i hårdplast och med lås i en ovanlig färg för att lätt synas på bagagebandet.

Böcker har jag i Kindle som jag läser på datorn eller i mobilen. Det är fantastiskt att ha med sig hela sitt bibliotek var man än är. Samma lika är de med musik. Min musik finns i datorn och i mobilen. I USA älskar jag att lyssna på Pandora och Dubstep, som sägs öka effektiviteten, när jag jobbar.

Kläder beror lite på var du reser. På min jorden-runt-resa hade jag:

 • ett par jeans
 • tre T-shirts
 • två klänningar
 • två par shorts
 • fem trosor
 • två par sockar
 • tre par skor (vandringsskor, sandaler, högklackat)
 • en hoodtröja
 • en blus
 • träningskläder
 • regnjacka
 • schal(ar)

För tjejer – ob finns inte i stora delar av världen. Helt klart värt att packa ner så det räcker fram till du är i USA eller Europa igen.

I vintras blev jag rånad genom väskryckning. Ett smart sätt att undvika ett sånt rån är en snygg väst med många fickor. Den här funderar jag på att köpa.

För smart packning rekommenderar jag att följa Travel Fashion Girl. Hon har bra tips för både tjejer och killar.

Den 22 augusti kl 12 svarar jag på alla frågor om att leva som digtial nomad. Delta via mobilen eller datorn!

Nästa söndag får du spellistorna för digitala nomader. Musik när du jobbar, tränar, slappnar av eller laddar inför en kväll i Singapore, Hongkong, LA eller Las Vegas.

Ta del av gratis utbildning varje söndag om att bygga webbföretag och leva ett fritt liv – prenumerera här.