Den här artikeln handlar om system för att ge plats till andra. Men först ett par rader från livet som digital nomad.

Den här veckan har jag spenderat i Malmö tillsammans med Maria Appelqvist. När entreprenörer bor tillsammans händer det grejer! Maria och jag planerar entreprenörskollektiv i Portugal, Köpenhamn och Nordingrå, vi planerar böcker och kurser.

Fenomenet att entreprenörer bor tillsammans för att boosta företagen börjar växa fram överallt från start ups i Silicon Valley till entreprenörskollektiv i Sverige.

Under de snart fem år jag rest över världen har jag bott med olika typer av människor. Det jag ser är att överföring av kunskap, erfarenheter och beteenden går supersnabbt och man börjar samskapa.

Imorgon åker jag till London för att bo i ett entreprenörskollektiv. Jag är skräckslagen och undrar vad f** jag gett mig in på. Som tur är vet jag att jag brukar reagera med motstånd och rädsla då jag utmanar mig att lära nya saker. Det var länge sedan jag kände så här mycket motstånd, gissar att jag kommer att lära mig  massor.

ge-plats-system

Maria och jag firar att vi skapar entreprenörskollektiv, kurser och böcker!

System för att ge plats till andra

Ett av de smartaste grejerna du kan göra som webbföretagare är att ge plats till andra.

Du kan ge plats på många olika sätt och det finns fina system för att ge stöd till att ge plats till andra. Här är de tre system jag använder allra mest för att ge plats till andra:

  1. WordPress. Att lyfta andra på din blogg som gästbloggare eller länka till deras webbadresser är suveränt. I WordPress använder jag en inläggskalender för att hålla reda på vem jag lyfter upp när i bloggen.
  2. Webinar. Webinars är fantastiska för att ge plats till gäster. Jag använder WebinarJamStudio eller Zoom. Zoom är inte ett webinarsystem i vanlig mening men jag älskar hur vi enkelt kan se och höra varandra i Zoom. Zoom använder jag också i mina utbildningar.
  3. Podcast är ett underbart sätt att ge plats till andra. Linda Esseholt och jag ger plats till uppskattande ledare i vår pod. Vi använder Skype och spelar in med Eaver och redigerar i Audacity.

Oj, det blev mer än tre system 🙂 Hoppas du har nytta av dom! Vilka system använder du för att ge plats till gäster?

På onsdag kl 18 har jag en spännande gäst! Åsa Rydhard. Åsa och jag kommer att prata om hur man skapar sig en smart pitch som företagare. En mening som gör dina kunder intresserade av vad du har att erbjuda. Kom med och lyssna!

Klicka här kl 18 på onsdag:

https://zoom.us/j/335360156

Om du inte använt zoom tidigare, klicka på länken tio minuter i sex så du hinner ladda ner programmet.

Ring in via +46 (0) 8 4468 2488
Mötes ID: 335 360 156
Om du ringer in från annat land än Sverige: https://zoom.us/zoomconference?m=EXmyMRz7UxZtfCpmDHEMcBHIPOFU4E0y

Nästa vecka är sista lektionen om att ge plats. Du läser om hur du påverkar genom att ge plats.

Jag bjuder dig på fri utbildning varje söndag! Klicka här:https://annaaberg.se/fri-utbildning/