40/20 är en suverän uppdelning i arbete och paus! Stillasittande arbete vid datorn skapar nya folksjukdomar.Timer

Nu har jag slarvat ett par veckor men för det mesta jobbar jag 40 minuter och tar paus 20 minuter.  Inspirerad av Ewys text ställer jag in timern nu på en gång och tar 20 minuter paus om 40 minuter!

Låt dig inspireras av Ewys tips om att ta paus!

ewy lutar väHej, jag heter Ewy Lindgren Henningstedt och gästbloggar hos Anna Åberg.

Gör det nu GDN-metoden, för mig känns det bäst när jag arbetar undan det som ligger framför mig. Jag vill gärna också lösa problem som dyker upp, på en gång! Det finns dock ett aber jag tycker är viktigt att fundera över….hur lång tid får det ta, har jag den energi som krävs just nu? Vi behöver avbrott för att fylla på energin och låta tankarna fladdra omkring för att komma framåt. Hur gör du?

Här kommer ett litet tips …

GDN, stäng av telefon och dator, stig upp från platsen du sitter på.

Sträck på kroppen som en katt, ta några djupa andetag ända ner i magen, andas ut långsamt. Ta en stund och scanna av kroppen, lyssna inåt vad berättar kroppen.

Är det något som pockar på? Är det något du behöver ta hand om?

Andas in i området och fyll på med det du behöver och andas ut smärta, olust och det du inte vill bära med dig mera.

Ta en promenad/joggingtur på ca 20 minuter och använd cirka 70% av din kapacitet. Ta med dig en frågeställning…..skriv ner vad som hände/kom upp, efteråt.

När det känns okey och passar dig fortsätt med det du gjorde….

Just nu får Du en GRATIS ANDNINGSDIAGNOS med möjlighet till en fördjupande uppföljning av din andning. Gå in på www.ewylindgrenhenningstedt.se fyll i namn och din epostadress i rutan med grön ja, tack-knappen, klicka så får du ett svarsmejl och inom några dagar.