Har du någonsin känt dig överväldigad av att tiden inte räcker till? Barnen, sambon, jobbet, dina härliga fritidsintressen, tid att skriva, meditera, träna … Tid att starta företaget som ska ge dig friheten att leva livet du drömmer om.

Många av oss har inte tid att göra det som verkligen skulle ge oss fri tid att spendera så som vi önskar.

automatiserade-inkomster-vs

Catrin Sandgren skriver: Jag håller just nu på med utmaningen att få balans mellan jobb, fritid, familjen och egentiden. Ett av mina mål är att skaffa mig passiva inkomster som täcker alla våra fasta utgifter.

Ett sätt att skapa mer balans är att göra medvetna val och prioritera det viktigaste först. Här är en övning som stöd för att se inom vilka områden du behöver göra medvetna val i ditt liv. 

En tanke som hjälpt mig många gånger är: ”Det enda jämställda i är tid. Alla som lever det liv de önskar har exakt lika mycket tid som mig. Om de kan så kan jag.”

Har du tänkt på att när du säger ja till en sak så säger du nej till en annan?

För de flesta av oss innehåller varje dag beslut som vi inte ens tänker på att vi tar. Att ta makten över när och vad du tackar ja till är ett stort steg som kommer att frigöra massor av tid. Tid för mer balans och passiva inkomster.

  1. Stäng av alla pling, popup och andra påminnelser i mobilen och datorn från mejl, facebook, twitter och annat. Dom avbryter fokus på det du gör och du blir styrd av andras krav på beslut från dig. En del använder mejlen som en ”att göra lista”. Ta makten över när du vill ta beslut som kommer via mejl och sociala media.
  2. Avsätt tid i kalendern för att svara på mejl. Begränsa tiden till 1 timme till att börja med.
  3. De mejl som kräver att du ska agera, lägg in i kalendern när du har tid att agera på mejlet.
  4. Avsätt tid i kalendern för sociala media. Driver du företag som kräver att du marknadsför via sociala media? Gör en strategi om vad som ska läggas in när och lägg in det i kalendern.
  5. Avsätt 30 minuter varje dag till det allra viktigaste i ditt liv. När du ger näring till det viktigaste i ditt liv kommer du att känna tillfredsställelse. Det kommer att förändra ditt liv.
  6. Varje gång någon ber dig om något t ex kan du handla? Säg: jag behöver få tänka på det, återkommer med svar. Det är en bra träning i att inte automatisk svara ja utan tänka efter vad konsekvenserna blir av ett ja.
  7. Träna på att säga nej. Utmana dig själv att säga nej oftare än du säger ja. Du kan alltid ändra dig 🙂
  8. Idéer som surrar runt i huvudet kan distrahera oss ordentligt. Tag för vana att tömma huvudet på idéer innan du går och lägger dig på kvällen. Skriv ner allt du har i huvudet kring jobbet, familjen, fritiden, egentid och passiva inkomster. Lägg in det som ska göras i kalendern och spara alla goda idéer på ett säkert ställe som du kan återvända till senare.

Passiva inkomster är suveräna! På webben går det utmärkt att automatisera tjänster och produkter. Här kan du läsa mer om bästa sättet att skapa automatiserade inkomster på webben.

Till sist rekommenderar jag att följa Digitala Affärsmodeller för fler tips att bygga passiva inkomster på webben,

Tack för att du läser! Vilka är dina erfarenheter av att skapa balans i livet? Vilka är dina bästa tips? Skriv en rad i kommentarerna nedan!