Dagens lektion ger bästa tipset för att att driva trafik till din webbplats genom att återanvända tidigare material från din blogg.

Har du för lite besökare på din blogg? Funderar du på hur du kan få fler till din mejllista? Svårt att komma på ämnen att skriva om?

Här är ett supertips som jag läste för länge sedan hos Darren Rowse. Tipset har jag använt varje dag i flera månader.

Det du ska göra på din blogg en gång om dagen är att gå tillbaka till ett blogginlägg som är ett år gammalt eller mer och dela det i sociala medier. Det ett helt suveränt trick för att driva trafik till din sida och opt in för din mejllista. Med fler på din mejllista så säljer du mer! Dessutom är det effektivt att återanvända tidigare material du skrivit. Det gör att du kan lägga din tid på annat trevligt än att skriva nya blogginlägg för din marknadsföring.

Här är en enkel guide för hur du marknadsför med hjälp av innehåll du skrivit tidigare. Välja inlägg Välj ett inlägg som:

  • många läste då du postade det sist
  • är intressant även idag
  • du lätt kan uppdatera så det blir intressant igen

Uppdatera

Det är flera områden som kan behöva en uppdatering för att inlägget ska kunna delas i sociala medier igen. Innehållet är många gånger specifikt för tiden och behöver uppdateras en aning.

För min del skriver jag ofta var jag befinner mig i världen. Det ändras ofta och kan behöva uppdateras.

Darren uppdaterar sökmotoroptimeringen, det gör inte jag. Jag använder SEO by Yoast och skriver sökmotoroptimeringen en gång.

Däremot ändrar jag erbjudandet i slutat av inlägget så det passar erbjudanden som jag har just nu. Det kan vara erbjudanden om en gratis coaching om man skriver upp sig på mejllistan, eller en fri återkoppling på sin webb, eller som i det här inlägget erbjudande om ett gratis webinar.

Dela i sociala medier Dela inlägget i de sociala medier där din idealkund hänger och dela inlägget i ditt nyhetsbrev. Med det här tipset kommer du att, på ett enkelt sätt, driva mer trafik till din sida och sälja mer.

 

Ta del av gratis utbildning varje söndag om att bygga webbföretag och leva ett fritt liv – prenumerera här.