Den här artikeln handlar om vad händer när digitala nomader blir gamla? Kan man fortsätta hur länge somhelst med digitalt företagande och att leva platsoberoende?

Men först ett par rader om veckan som varit i mitt digitala nomadliv!

Den här veckan har jag haft besök av Maria Appelqvist. Maria fascinerades av hur det är att bo med en balinesisk familj i fyra generationer, hur mycket omtanke och kärlek det finns här på Bali. Vi åkte också till prästen som bland annat helar krossade hjärtan och berättar om framtiden.

Digitala-nomader

Vad händer när digital nomader blir gamla?

Många frågar mig om jag kommer att ha ett hem någon gång i framtiden? För det går väl inte att fortsätta att leva som digital nomad när man blir gammal?

Det är många äldre som lever som resande eller bor utomlands. Det går absolut att fortsätta resa så länge kroppen orkar och äventyrslusten finns.

Att leva som digital nomad och försörja sig via webben är så pass nytt att det inte finns 70 och 80 åringar som har den typen av företag.

I framtiden kommer vi att se allt fler äldre som byggt företag för stöd till ett fritt liv – kanske som digitala nomader.

Ett företag som skapar den typen av frihet innehåller:

  1. en tribe väl grundad i starka värderingar
  2. digitala produkter
  3. automatiserade processer för marknadsföring och försäljning
  4. affiliate team som säljer
  5. ett team av virtuella assistenter som leder affiliatetemet, ger support på produkterna och uppdaterar hemsidan

Jag tänker mig att någon gång där i framtiden kommer jag att lessna på att resa och kommer då att vilja ha ett hem. Mitt företag kommer att vara ett mer eller mindre självspelande piano och jag kan lugnt välja vilken livsstil jag önskar som 70 eller 80 åring. Kanske fortsätter jag som digital nomad kanske inte. Det viktiga är att öppna upp möjligheterna att skapa den ålderdom jag kommer att vilja ha.

Nästa vecka får du 7 anledningar till varför ett liv som resande håller dig ung.

Ta del av fri utbildning via mejl varje söndag i att bygga webbföretag! Prenumerera här!