Varför kan vissa människor slutföra sina idéer medan andra lämnar efter sig en lång rad med oavslutade projekt?

Ett av de viktigaste områdena i mitt liv är den kreativa processen att genomföra projekt. Kreativitet nära besläktat med frihet.

Jag vet att många njuter av den kreativa processen och upplever frihetskänslan. Man blir alldeles pirrig och lycklig i hela kroppen. Vi njuter när vi drömmer om att genomföra projekt och när vi planerar dom. Verkar inte projekten mycket enklare, roligare och helt utan risk så länge dom är i vår fantasi?

När de kreativa processerna ska genomföras, i verkligheten, blir det alltid sju resor värre. Verkligheten är absolut inte så som man hade tänkt sig. Verkligheten är fylld av hinder, överraskningar, sånt vi inte hade kunnat räkna ut.

I veckan fick jag en fråga från Jan Johansson från Cary, North Carolina, US. Den lyder så här:

För säkert 12 – 13 år sedan hade jag en idé att jag borde försöka börja ge musiklektioner över Internet. Inte en själ gjorde något liknande men så tog min hjärtsjukdom över och det blev inget av min idé. Nu är musiklektioner över Internet något som alla gör över hela världen. Det är ju bra att min idé bevisades vara så pass bra…

Egentligen har jag alltid en massa idéer i mitt huvud men ofta är jag oförmögen att realisera mina idéer.

Hur ser din kreativa process ut? Varför kan vissa människor slutföra sina idéer medan andra lämnar efter sig en lång rad med oavslutade projekt?

Tack för att du frågar Janne! Min övertygelse är att bästa vägen för att få saker gjorda är metoden GDN! Den här artikeln har varit publicerad tidigare men är väl värd att publiceras igen. Mycket nöje!

Jag har levt hela mitt liv efter mottot ”Förverkliga drömmar på löpande band”.

Det har gjort mig till expert på två saker:

1. Förverkliga drömmar

2. Skapa ekonomin som ger stöd till drömlivet

Här får du svaren på de vanligaste frågorna kring att genomföra drömmar

Eftersom jag lever som Digital Nomad möter jag flest kunder via sociala media. Oftast ligger jag i soffan med min dator i knäet. Fläkten  är på och alla dörrar är öppna. Det är varmt, ibland upp till 42 grader, under sommaren på Malta.

Medelhavet är direkt utanför min balkong och jag hör glada barn bada, ser båtarna som ankrat upp i Gadirha Bay och en och annan vindsurfare surfa förbi.

Jag måste säga att jag älskar mitt liv. Sedan jag sålde allt i Sverige och förverkligade min senaste dröm att vara fri att bo var jag vill i världen så har min livskvalitet ökat mer än vad jag kunde drömma om.

Vad som också har hänt är att jag via webben lärt känna mängder av nya bekantskaper som längtar efter att förverkliga sina drömmar.

Så, när jag varvar ner efter jobbet har jag många frågor på facebook, i mejlen och på Skype. Vanligtvis har jag något smaskigt att äta, satt på bra musik (just nu Red Hot Chili Peppers Californication) och hällt upp ett glas vin. Åhh, maltesiskt vin! Maltesiskt vin är inte känt i Sverige, men jag måste säga att det finns mycket gott att välja på här.

Många tar lite trevande kontakt med mig och säger att de är intresserade av att följa mig och bli inspirerade. Efter det vanliga Kul att följa dig, Du inspirerar, Jag hälsar på dig när jag kommer till Malta så kommer frågorna de verkligen vill ha svar på.

 

De som ställer den frågan känner till min historia. Jag har har förverkligar drömmar på löpande band i 27 år. Startade mitt första företag, en klädbutik 1986. Efter butiken startade jag ett importföretag och gav mig ut i världen för att leva som resande med mitt företag som ekonomiskt stöd till mitt val av sätt att leva.

Jag har ägt mina drömhus, sommarstugan, fjällstugan, rest till väst, öst och syd. Drivit upp ett antal företag, till och med gjort karriär som anställd inom IT sektorn. Träffat drömprinsen (och skilt mig). Fött barn, varit föräldraledig.  Drömmarna tar aldrig slut!

Min senaste dröm är att leva som Digital Nomad. Det kommer jag att göra till jag inte orkar resa och upptäcka nya kulturer längre. Då kanske jag köper ett torp  i Västerbottens inland där luften är ren, hög, klar, ängarna är gröna och skogen är stor.

Så, jag har övat att förverkliga drömmar. Men ännu viktigare är att jag har coachat kunder i 9 år att förverkliga sina drömmar. Alla möjliga olika drömmar. Inget kan förvåna mig längre om hur folk önskar leva sina liv.

Så, de har ställt frågan. De vill verkligen veta hur man fixar ekonomin som ger stöd till drömlivet. De vill starta sitt nya liv.

Mitt första svar blir en fråga: ” Vad är din dröm?”

 

Så, utan tvekan med självförtroende, ger jag dom tre bokstäver. GDN.

Jag tycker det är lite roligt. Som affärs- och livscoach är jag känd för affärsplaner, affärsmodeller, budgetar, varierande metoder inom livscoaching för att komma över rädslor och hinder. Jag ser, för min inre syn, hur de lägger pannan i djupa veck och börjar Googla GDN för att ta reda på vad det betyder. De kommer inte att hitta något i sökmotorerna. Nu vet jag att jag har deras uppmärksamhet på allvar.

Jag lyssnar ofta till marknadsföringsgurun Eben Pagan. Han uppmuntrade att ge bort det bästa vi har. Så här kommer det, det bästa jag har, som verkligen gör att du förverkligar din dröm.

GDN betyder:

Gör Det Nu!

Låt mig förklara. Det finns inga genvägar. Det finns bara en väg och det är att börja göra nu. Börja förverkliga drömmen nu. Med det sagt menar jag inte att du ska kasta dig ut i det okända och ta onödiga risker. Jag menar att du nu på en gång ska börja öva din ”modmuskel”. Sluta planera. Börja göra små saker som faktiskt tar dig i riktning till din dröm. Börja med det allra minsta och allra roligaste. Sedan ökar du svårighetsgraden. Genomför ditt eget GDN träningsläger.

De frågar mig: Hur då?

Jo, så här:

Till och med mer värdefull än alla drömmar jag förverkligat. Kalla fakta – genom att träna ”modmuskeln” har jag fått ett fantastiskt självförtroende och förmågan att tro på framtiden. Jag ser fram till alla drömmar som jag kommer att fortsätta att förverkliga, på löpande band.

100% av alla de drömmar jag har förverkligat och alla drömmar mina kunder har förverkligat beror på en vältränad ”modmuskel”.

Ja, alla framgångar jag haft med mina företag beror på min villighet att öva ”modmuskeln”. Då menar jag framgångar i den bemärkelsen att skapa ekonomi som ger stöd till det sätt jag väljer att leva på. Det är vad jag kallar en vinstlott!

Så, låt oss återgå till där vi började:

Om jag skulle förverkliga min första dröm, hur exakt skulle jag göra?

Eller ännu bättre, hur skulle jag göra för att komma över frustrationen, hindren och verkligen förverkliga drömmen?

När vi kommit så här långt hoppas jag att svaret är uppenbart. Om det var min första dröm att förverkliga så skulle jag göra mitt eget träningsläger och öva ”modmuskeln”.

Här är grejen, jag kontinuerligt undersökningar bland mina kunder. Dom är anställda sugna på ett annat liv, blivande småföretagare, småföretagare och några som driver större företag upp till 50 anställda. Mina kunder finns i de flesta branscher. Alla har olika behov. När jag frågar vilken deras viktigaste förmåga är för att förverkliga drömmar är det två ämnen som kom högst på listan: Mod och fokus.

 

Skriv i kommentarerna! Vad är din dröm? Vad är ditt bästa tips för att genomföra den?

Berätta i kommentarerna här nedan, hur du gör för att slutföra dina projekt och drömmar. Jag vill höra vilka drömmar du har! Låt oss dela drömmar och olika sätt att genomföra dom i kommentarerna.

Oavsett om det är en minidröm  eller en gigiantsik dröm, vad är din?

Tusen tack för att du läser och delar med dig av din erfarenhet, det är ovärderligt!

Comments

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

4 kommentarer

  1. adidas ジェレミースコット

    Enhanced Viewing Experience with Panasonic 3D TV Panasonic TV brands have made a mark in the industry of producing the best option for entertainment. If you want the best for your home, you should finalize the deal with this company. In this category, Panasonic smart viera is also a wonderful choice to make. Most of the people today are looking for an awesome television to match their standard of living and their high life styles. Television is no more just regular luxury. Rather, now it has become the symbol of showing high status and unique collections at your home. Even most of the middle class groups find it to be a smart deal to buy a 3D TV instead of just a regular one. And when they end up selecting Panasonic 3D TV, they make the right choice for enhancing their style of watching a television. Panasonic and Its Basics On the bottom front, there are two types of television images created by a 3D TV. One is made for the right eye and the other one is made for the left eye. The advance technology of this kind of TV makes sure that both these images are not seen altogether by both the eyes. This results in the formation of a threedimensional image. The brand, Panasonic, makes exclusive 3D TV images which helps the viewers to catch some awesome pictures and enjoy the effects of their threedimensions. You could also enjoy this experience by stopping at the showroom of Panasonic and taking a trial of watching a fine 3D TV. By watching the wonderful images in such television sets, you are able to figureout the sharp cuts in the height, width and depth of all the characters and scenes shown on a 3D TV. Best Position The best position to adjust your 3D TV is a good and easily viewable center area. When you place your TV at this point, you are able to enjoy the threedimensions of all the scenes in a really wonderful and awesome manner. This ensures that you are able to catch and receive the best angles of each and every scene. So the center angle from where the screen is reflecting images is very cardinal to get the best experience of watching a 3D TV. In this concern, it is important for you to place your Panasonic 3D TV in a wellplaced center location of your room. This would ensure a better effect of watching your dream television. Panasonic and Its Name in the Market Panasonic 3D TV, like Panasonic smart viera, helps to get the best experience for watching awesome screen effects and resolutions. The threedimensional technology of this one helps to view some of the superb angles of an image. You would surely enjoy getting a flavor of 3D into your television watching schedule. On the more, Panasonic is one such brand which ensures to produce and market only high quality products. So this TV also deal ensures that all the customers do get the taste of bringing the best 3D TV in their lives. Explore Best 3d tv with most advance features and functionality that helps you to enjoy better entertainment. 3d TV is a HD TV that everybody likes.

  2. I am not sure where you are getting your info, but
    good topic. I needs to spend some time learning more
    or understanding more. Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

  3. It is really a notable investor but will even increase the value of your dwelling, because this is critical showcase presently.

  4. Lately there are various available choices in support of domestic steam bathrooms. A persons could add rose or else eucalyptus engine oil to use in the very heavy steam bath room go through and search some great aromatherapy. Time in the shower that are included with sufficient amounts of traits the same as errors cost magnifying wall mount mirror, Compact disk musician appear system, illuminating, and after that benches to reinforce the perfect vapor bathtub suffer from.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.