Den här artikeln handlar om rädsla för vrede och vad den gör med vårt företagande. Men först ett par ord från livet som digital nomad.

I veckan lämnade jag Umeå, mellanlandade i Stockholm och reste sedan vidare till Köpenhamn. Tanken är att jag ska bo här i Köpenhamn. Känner redan hur tudelad jag är till att bli mer bofast.

Jag är liksom mellan två liv, i bardo, vet inte hur det här kommer att utveckla sig. Tar en dag i taget.

Vi har startat ett projekt att skriva Boken om att vända självsabotörer till självhjälpare. Ett spännande projekt där vi är femton författare som skriver tillsammans. Kommer att ges ut av Ordberoende förlag.

Var på ett säljevent, ordnat av Mikael Arndt, i tisdags. Mycket intressant! Lärde mig att om man läser 30 minuter om försäljning om dagen så dubblar man omsättningen! Började genast läsa och uppmuntrade mitt säljteam att läsa!

Blev så inspirerad av Mikaels event att jag vill skapa ett event i Stockholm i höst!

På promenad i vackra Köpenhamn.

Rädsla för vrede – att kompromissa med egna värderingar och åsikter

Vrede kan vara skrämmande. Många använder vrede för att dominera andra och visa sin styrka. Som medberoende har vi lärt oss att trycka undan vår vrede och att undvika att vrede hos andra. Vi har lärt oss att vrede är fel och farligt. Många medberoende undviker vrede i alla former.

Den vrede vi mött med anhöriga, som hade ett kemiskt eller annat beroende, var inte en hälsosam vrede. Det var en, till synes, okontrollerbar vrede.

Den vrede vi skyddar så att den inte syns, vår egen eller andras, är den farligaste. Den vrede som vi vänder inåt då vi kompromissar med egna värderingar och åsikter för att vi är rädda gör skada både fysiskt, psykiskt och emotionellt.

Många gånger har jag kompromissat med mina gränser, värderingar och åsikter för att undvika en annan persons eller min egen vrede. När jag kompromissar så lämnar jag mig i sticket. Jag slutar lita till mig själv. Börjar misstro andra för att jag inte litar på att jag kan ge mig det stöd jag behöver. Stödet att stå för mina gränser, värderingar och åsikter.

Det har tagit lång tid av personlig utveckling för att bli medveten nog att hedra mina gränser, värderingar och åsikter.

bland har jag inte ord, bara en känsla av att det är något rätt och bra med min reaktion och jag stannar med det som känns rätt. När det händer fler och fler gånger så litar jag till mig själv att jag kan ge mig stöd i alla situationer.

Situationer då kunder kritiserar mig, då affärspartners försvinner, då kunder inte betalar fakturor.

Hur gör du för att ge dig själv stöd att stå för dina värderingar, gränser och åsikter?

Detta är en artikel i en serie om femtiotvå artiklar om medberoende och företagande. Här finns organisationen för medberoende.

Nästa vecka läser du om att sätta sina egna intressen åt sidan för att göra det andra vill.

Jag bjuder på fri utbildning varje söndag! Klicka här: https://annaaberg.se/fri-utbildning/

Vill du gå Extended Freedom Academy och skapa mer frihet i ditt liv? Klicka här: https://annaaberg.se/extendedfreedomacademy/ Jag lovar dig att stanna i programmet till du omsätter en miljon kr. Och om du gjort alla övningar och inte tjänar pengar online så får du alla pengar tillbaka.