Du kan bygga en webbsida nästan gratis! Det är mycket enklare än du tror!

Costa Rica imponerade inte första veckan. Då gästade jag San José. Den här veckan är jag imponerad.

Förra helgen gick resan från San José till Playa Langosta, Tamarindo. Bussen tog mig över halva Costa Rica. Jag kände mig som Kathleen Turner, i en av mina favoritfilmer från 80-talet, Den vilda jakten på stenen.  Det var bara Michael Douglas som fattades!

Resan gick över gröna berg och dalar. Costa Rica har ett extremt varierade växt- och djurliv. Det sägs att alla arter från både Nord- och Sydamerika samlas på mitten i Costa Rica. Mycket intressant att ta del av.

Väl framme i Playa Langosta kunde jag inte drömma om ett mer perfekt ställe. Litet men nära till Tamarindo med barer och restauranger, ren luft, perfekt temperatur och en fantastiskt vacker strand. Här kommer jag att trivas alla fem veckorna jag stannar 🙂

Playa-Langosta

Det finns många sätt att bygga en webbsida. Du kan bygga en sida helt gratis med enkla mallar eller välja en webbyrå som bygger sidan specialdesignad för dyra pengar.

Om du är privatperson och bara vill ha ett ”visitkort” på webben så fungerar graitslösningar utmärkt. Men är du entreprenör så ska du ha en professionell sida.

En proffsig sida behöver inte kosta skjortan. Gör så här:

  1. köp ditt domännamn via t ex Loopia, Binero eller iPeer
  2. köp webbhotell hos ovanstående leverantörer eller annan som har oneclick för WordPress (du installerar WordPress med ett klick)
  3. Installera WordPress

Kostnad: domännamn ca 100 kr per år, webbohotell kring 100 kronor per månad.

Bara att sätta igång och bygga!

Den 5 februari gästbloggar jag hos Cathrin Frisemo på WIFL. Där skriver jag om hur du startar ett helt webbföretag under 1500 kr. Snacka om låg investering för att starta ett nytt liv med hög grad av frihet!

Pura Vida!